Marseille loopt verder uit dankzij rappe comeback

Olympique Marseille verstevigde de koppositie in de Ligue 1. Waar uitgezonderd Girondins Bordeaux (dat de finale van de Coupe de la Ligue speelde) alle rivalen punten verspeelden, daar zegevierde de ploeg van coach Erik Gerets.

Lille-Olympique Marseille 1-2Marseille moest knokken om te winnen bij nummer zes Lille, dat met acht punten minder aan het duel was begonnen. l'OM moest in Noord-Frankrijk een achterstand wegpoetsen en deed dat overtuigend.

Pas na veertig minuten kwam de topper tot leven. Na een handsbal van Charles Kaboré legde Michel Bastos aan voor een strafschop, maar de Braziliaan zag dat doelman Steve Mandanda zijn uithaal keerde. Vlak na rust kwam Lille wél op voorsprong. Eden Hazard rondde een combinatie met Robert Vittek af: 1-0.

Binnen tien minuten waren de rollen omgedraaid en koesterde Marseille een voorsprong. In de 54ste minuut zette Kaboré voor, waarop de vrijgelaten Benoît Cheyrou uithaalde: 1-1. En drie minuten later pikte Mathieu Valbuena de bal op, waarna hij Mamadou Niang op de linkerflank bediende. De aanvoerder schoot zijn ploeg met de linkervoet naar een 1-2 voorsprong.
Toulouse-Lorient 1-1Toulouse stelde teleur. De nummer vijf van de Ligue 1 streed nog om de titel, maar was op eigen veld de mindere van Lorient. De middenmoter domineerde het duel en kwam in de 86ste minuut op een verdiende voorsprong. Invaller André Ayew rondde een fraaie aanval af. Maar in de 89ste minuut kwam Toulouse nog op gelijke hoogte. Doelman Lionel Cappone liet een bal uit zijn handen glippen, waarna Mauro Cetto op aangeven van Etienne Didot de bal in het doel tikte: 1-1.

Marseille blijft koploper met 67 punten, vijf meer dan nummer twee Bordeaux. Toulouse is vijfde met 57 punten en Lille volgt met 56 punten.