Marseille krijgt extra rust voor EL-finale 'in belang Franse voetbal'

Reacties

De Franse voetbalbond heeft de competitiewedstrijd tussen Guingamp en Olympique Marseille een dag vervroegd. De bezoekers hebben zo een extra dag rust voor de Europa League-finale tegen Atlético Madrid op 16 mei.

Marseille krijgt extra rust voor EL-finale 'in belang Franse voetbal'

In de Ligue 1 zijn er nog twee speelronden te gaan en dus zouden alle tien de competitieduels zaterdagavond tegelijk gespeeld worden. De strijd om de Europese tickets ligt immers nog helemaal open. Zowel Olympique Lyon, AS Monaco als Marseille kan nog tweede worden en zich dus direct plaatsen voor het miljardenbal. De derde plaats geeft recht op een ticket voor de voorronde van de Champions League.

Toch is de uitwedstrijd van Marseille tegen Guingamp een dag naar voren gehaald. De thuisploeg ging akkoord met het voorstel, net als de Franse voetbalfederatie en de zendgerechtigde televisiezenders, waardoor het duel nu vrijdagavond 12 mei wordt afgewerkt.

Marseille heeft daardoor een dag extra om zich voor te bereiden op de Europa League-eindstrijd. Tegenstander Atlético Madrid speelt zaterdagavond om 18.30 uur een uitwedstrijd tegen Getafe. De Europa League-finale wordt gespeeld in Lyon en gefloten door Björn Kuipers.

'We zijn extreem dankbaar dat het Franse voetbal op dit moment Marseille steunt. Van de bond tot de voetbalfamilies en bijna iedere clubvoorzitter voelen we de positieve steun die ons hopelijk de overwinning gaat brengen', reageert Marseille-voorzitter Jacques-Henri Eyraud (rechts op de hoofdfoto) op de clubsite.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.