Márquez volgt Henry naar New York Red Bulls

Rafael Márquez vervolgt zijn carrière in de Verenigde Staten. De 31-jarige verdediger maakt in navolging van voormalig ploeggenoot Thierry Henry de langverwachte overstap naar New York Red Bulls.

Márquez volgt Henry naar New York Red Bulls

De nieuwe werkgever van de Mexicaan maakt de overgang maandagavond op de clubwebsite bekend. 'Ik had de kans om mijn contract bij Barcelona uit te dienen, maar dit was een kans die ik niet kon laten lopen', luidt de verklaring van Márquez.

Márquez nam zondag afscheid van FC Barcelona. Club en speler besloten in onderling overleg de nog tot medio 2012 doorlopende verbintenis van de Mexicaan te ontbinden.

Márquez verdedigde zeven jaar lang de clubkleuren van Barcelona en speelde 242 officiële wedstrijden voor de Catalaanse club. De erelijst van de Mexicaan is indrukwekkend. In zijn zeven Barça-seizoenen verzamelde hij onder meer vier landstitels en won hij twee keer de prestigieuze Champions League.

Details over de verbintenis met Márquez maakte zijn nieuwe club nog niet bekend. Dinsdag wordt de Mexicaan gepresenteerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen