Marokko wacht op vervanger Ziyech: 'Barça is het probleem'

Reacties

Marokko wacht nog altijd op Abdessamad Ezzalzouli, kortweg Ez Abde. Barcelona lijkt hem niet af te willen staan voor het toernooi om de Afrika Cup, tot ergernis van bondscoach Vahid Halilhodzic.

Marokko wacht op vervanger Ziyech: 'Barça is het probleem'

Barcelona kampt met een corona-uitbraak en een sterk uitgedunde selectie. Daardoor stond de club Abde, die wordt gezien als vervanger van de wegens disciplinaire redenen afwezige Hakim Ziyech, nog niet af aan het Marokkaanse elftal. Intussen bereiden onder anderen Sofyan Amrabat (Fiorentina) en Zakaria Aboukhlal (AZ) zich al voor op het toernooi in Kameroen, dat op 10 januari start voor Marokko met een wedstrijd tegen Ghana.

Voordat deze donderdag bekend werd dat Abde als tiende Barça-speler positief getest is en in quarantaine moet, oefende Halilhodzic in gesprek met het Servische Sportklub druk uit op de Catalanen. 'Ez Abde is een ongelooflijk getalenteerde jonge speler die een geweldige carrière zal hebben. Hij heeft het nationale team nooit geweigerd en ik denk dat Barcelona het probleem is, omdat ze de Africa Cup niet voldoende respecteren. De grote Europese clubs en de FIFA respecteren het toernooi gewoon niet voldoende.'

De Bosnische bondscoach rekende erop dat de twintigjarige aanvaller aan zou sluiten bij zijn selectie na het bezoek van Barcelona aan Real Mallorca van komende zondag, dat volgens de Spaanse regels pas geschrapt wordt als als er vijf of minder spelers van de A-selectie beschikbaar zijn. Dat zal Halilhodzic worst wezen. 'We rekenen op hem omdat we een speler met een actie nodig hebben, zoals hij. Ik denk dat Barcelona uiteindelijk wijsheid zal tonen en zich netjes zal gedragen.'

Opvallend is dat Abde deze donderdag zijn Instagram-bio zou hebben gewijzigd. Daar stond eerst dat hij speler is van Barcelona en de nationale ploeg, nu staat er alleen een Marokkaans vlaggetje.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Marokko
Meer over Marokko
Meer A. Ezzalzouli
Meer over A. Ezzalzouli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.