Marokko sluit zich officieel aan bij kandidatuur WK 2030

Reacties

Marokko is officieel kandidaat om het WK 2030 te organiseren, samen met Spanje en Portugal. Dat maakte een vertegenwoordiger van de Marokkaanse koning Mohammed VI dinsdag bekend op een congres van de FIFA in Rwanda.

Marokko sluit zich officieel aan bij kandidatuur WK 2030
© Pro Shots

De naam van Marokko zingt al langer rond, en een derde gastland zou uit infrastructureel oogpunt geen overbodige luxe zijn nu het WK per 2026 uitgebreid wordt naar 48 deelnemers. Ook Oekraïne werd genoemd als een mogelijke partner van de twee Iberische landen. Over de kandidatuur van het door oorlog geteisterde Oost-Europese land repte de Marokkaanse vertegenwoordiger met geen woord.

In 2024 wordt bekendgemaakt waar het toernooi zal plaatsvinden. Naast deze kandidatuur is er ook een van een kwartet Zuid-Amerikaanse landen: Uruguay, Argentinië, Paraguay en Chili. Tevens zou het trio Egypte, Griekenland en Saoedi-Arabië zich opwerpen als potentiële gastlanden, maar dat is nog niet definitief gemaakt. Als Marokko wedstrijden toebedeeld krijgt, is het na Zuid-Afrika in 2010 de tweede keer dat het WK in Afrika terecht komt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.