Marokko naar Afrika Cup dankzij cadeautje Malawi

Reacties

Marokko heeft zich geplaatst voor de Afrika Cup van 2019. Zonder zelf in actie te komen kon de ploeg van bondscoach Hervé Renard zaterdag de kwalificatie vieren, omdat achtervolger Malawi met 2-1 onderuit ging bij de Comoren.

Marokko naar Afrika Cup dankzij cadeautje Malawi

De Leeuwen van de Atlas wonnen vrijdagavond dankzij een dubbelslag van Hakim Ziyech zelf met 2-0 van het Kameroen van Clarence Seedorf en Patrick Kluivert, dat als gastland sowieso al geplaatst is voor het eindtoernooi. Daardoor was de voorsprong van Marokko op naaste concurrent Malawi al opgelopen tot zes punten. Beide landen treffen elkaar in maart op de laatste speeldag, wat een allesbeslissende clash kon worden, maar die beslissing is nu dus al gevallen.

Malawi ging zaterdagmiddag namelijk onderuit bij de Comoren, waardoor het Marokko niet meer kan achterhalen. El-Fardou Ben Mohamed zette de eilandengroep al vroeg op 1-0, waarna Patrick Phiri iets terugdeed namens de bezoekers. Nauwelijks drie minuten na die gelijkmaker bezorgde Nasser Chamed zijn land echter de eerste zege van deze cyclus.

Net als Marokko heeft ook Nigeria zich zaterdag (dankzij een 1-1 op bezoek bij Zuid-Afrika) geplaatst. De Super Eagles doen voor het eerst sinds 2013 weer mee aan het continentale eindtoernooi, toen wonnen ze de Afrika Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.