Marokkaanse schutter El Arabi kiest voor Al Hilal

Terwijl Rajiv van La Parra momenteel op proef traint met de selectie van AZ, heeft Caen al wel definitief afscheid genomen Youssef El-Arabi. De Marokkaanse topschutter heeft zich voor vier seizoenen verbonden aan Al Hilal, de kampioen van Saoedi-Arabië.

Marokkaanse schutter El Arabi kiest voor Al Hilal

In tegenstelling tot Van La Parra was de 24-jarige El-Arabi het voorbije seizoen wél een meerwaarde voor Caen. Met zeventien competitietreffers was hij de productiefste speler van de Ligue 1 na Moussa Sow (Lille, 25 goals) en Kevin Gameiro (Lorient, 22).

De aanvaller, die Caen een transfersom oplevert van ongeveer zeven miljoen euro, heeft het financiële aspect duidelijk verkozen boven het sportieve. Ook Valencia en Genoa hadden El-Arabi door zijn scoringsdrift in het vizier. Bij Al Hilal wordt hij ploeggenoot van onder meer Zweeds international Christian Wilhelmsson.

Met de voor drie seizoenen gecontracteerde aanvaller Pierre-Alain Frau (31) van Lille heeft Caen inmiddels een vervanger. Verdediger Jerry Vandam (22) komt op huurbasis over van de Franse kampioen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's