Marokkaanse bondscoach bewierookt Ziyech: 'Speler die het verschil maakt'

Reacties

Hakim Ziyech nam Marokko dinsdag bij de hand in de WK-kwalificatie. Van grote afstand opende de oud-speler van SC Heerenveen, FC Twente en Ajax de score tegen Tanzania in het duel dat uiteindelijk in 0-2 eindigde. Zijn optreden zorgde voor veel lof aan het adres van de in Dronten geboren spelmaker.

Marokkaanse bondscoach bewierookt Ziyech: 'Speler die het verschil maakt'
© Pro Shots
Tanzania
Tanzania
0 - 2
Marokko
Marokko

Trainer Walid Regragui bewierookte de speler van Galatasaray, waar Ziyech als contractspeler van Chelsea op huurbasis speelt, na afloop voor de camera van Arryadia. 'Als we een speler als Ziyech hebben die het verschil maakt, gaan wij het redden. Hakim had een kuitprobleem, maar hij gaf alles voor de ploeg', stelde de oefenmeester, die in de beginfase van het duel Paris Saint-Germain-rechtsback Achraf Hakimi een strafschop zag missen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Er had twijfel kunnen ontstaan, maar de spelers bleven kalm. Het laat zien dat ze ervaring hebben', vervolgt de oefenmeester, die met Marokko op het afgelopen WK in Qatar tot de halve finale reikte met de Leeuwen van de Atlas. 'Ze benaderen iedere wedstrijd als een wedstrijd op het WK.'

Daarnaast was de 48-jarige Regragui kritisch op de omstandigheden waarin het duel met Tanzania afgewerkt werd. 'Het is niet alleen het klimaat dat zorgen baart tijdens deze wedstrijd. We weten dat iedereen op ons wacht om ons een hak te zetten. Maar mijn spelers hebben gevochten voor een goed resultaat.'

WK Kwalificatie Afrika

Stand Groep E WK Kwalificatie Afrika 2026 Canada/Mexico/USA

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
1
1
0
0
2-0
+2
3
2
Zambia
2
1
0
1
5-4
+1
3
3
Niger
2
1
0
1
2-2
0
3
4
Tanzania
2
1
0
1
1-2
-1
3
5
Congo
1
0
0
1
2-4
-2
0
* Actueel tot en met 5 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.