Marco Reus: dirigent en voortdurend zorgenkindje tegelijk bij Dortmund

Reacties

Borussia Dortmund verliet dinsdagavond de strijd om de DFB-Pokal na een boeiend gevecht met Werder Bremen (3-3). De eliminatie in de achtste finales was echter niet het enige slechte nieuws van de avond. Marco Reus nam na de eerste helft namelijk geblesseerd plaats op de bank.

Marco Reus: dirigent en voortdurend zorgenkindje tegelijk bij Dortmund

In de laatste seconden van de eerste helft was het Reus die de score openbrak. Met grote precisie scoorde hij uit een vrije trap op twintig meter van het doel. Dat was wel meteen zijn laatste wapenfeit tegen Werder: in de rust vertelde hij trainer Lucien Favre dat hij de strijd moest staken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Mijn dijbeen zat helemaal op slot. Ik heb nog geen flauw idee of ik zaterdag mee kan spelen tegen 1899 Hoffenheim', liet Reus na afloop zelf weten. Zijn trainer wilde ook nog niet vooruitlopen op de zaken. 'We hopen dat Marco zaterdag inzetbaar is, maar we kunnen het nog niet met zekerheid zeggen. Overmorgen testen we hem, dan zien we hoe hij eraan toe is', zei Favre.

Directeur Michael Zorc kon goed begrijpen dat Reus zich op eigen initiatief afmeldde bij zijn trainer. 'Het risico was te groot om zo door te spelen. Ik hoop dat het meevalt', sprak Zorc.

Als Reus langer aan de kant staat, komt dat Borussia Dortmund buitengewoon slecht uit. Volgende week woensdag staat de eerste ontmoeting met Tottenham Hotspur op de rol in de achtste finales van de Champions League. De return staat gepland voor drie weken later.

Titelstrijd
Misschien nog wel belangrijker is de titelstrijd in eigen land. Borussia Dortmund staat nog altijd bovenaan en koestert een voorsprong van zeven punten op zowel Borussia Mönchengladbach als Bayern München. In de jacht op de eerste landstitel sinds het seizoen 2011/12 is de aanwezigheid van Reus een absolute must voor Favre.

De Duits international is dit seizoen van grote waarde voor zijn club. In de 27 officiële wedstrijden die Reus speelde was hij betrokken bij 28 doelpunten (17 goals en 11 assists). Een plek buiten de ploeg in de komende wedstrijden is dan ook een scenario waaraan niemand binnen de club wil denken.

Reus wacht het af. Dit seizoen hield alleen een voetblessure hem tot nog toe een week aan de kant, maar dinsdag was zijn afwezigheid na rust er mede debet aan dat Dortmund het niet redde tegen Werder.

Het feit dat de club nu niet langer mee schaakt op het tweede bord in Duitsland is volgens Reus een aderlating. 'We speelden een beetje dom', gaf de aanvaller aan. Dat zijn team tot tweemaal toe een voorsprong uit handen gaf tegen Werder Bremen ging er eigenlijk niet in bij Reus. 'Dat hebben we echt helemaal aan onszelf te wijten. We moeten soms wat 'vuiler' spelen.'

Aanwezigheid van Reus in competitieduels Dortmund

Seizoen Speelminuten Percentage
2018/19 1.663 92%
2017/18 935 31%
2016/17 1.190 39%
2015/16 1.925 63%
2014/15 1.571 51%
2013/14 2.217 72%
2012/13 2.345 77%
Afgelopen weekend zorgde Reus nog voor een punt tegen Eintracht Frankfurt.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.