Marcelo meldt zich dag voor CL-clash als stembureaumedewerker

Reacties

De voorbereiding van Marcelo op de belangrijke Champions League-wedstrijd van Real Madrid tegen Chelsea verloopt op zeer bijzondere wijze. De linksback moest zich dinsdagochtend, een dag voor de wedstrijd in Londen, verplicht melden op een stembureau in Madrid. Hij is geselecteerd als medewerker tijdens de verkiezingen.

Marcelo meldt zich dag voor CL-clash als stembureaumedewerker
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 0
Real Madrid
Real Madrid

Marcelo kreeg jaren geleden de Spaanse nationaliteit en als Spaans burger kan hij opgeroepen worden om te werken in een stembureau. De Braziliaanse voetballer werd aangewezen als reserve voor de huidige lokale verkiezingen en moest zich dus melden op een stembureau.

Real Madrid had protest aangetekend tegen de gang van zaken, maar de politiek in de Spaanse hoofdstad werkte niet mee. Zodoende moest Marcelo zijn opwachting maken. Uiteindelijk heeft de linksback niet echt gewerkt als verkiezingsmedewerker, vlak na de aankomst van de profvoetballer kwam de hoofdmedewerker aan. Dit betekent wel dat Marcelo een vergoeding van 65 euro misloopt. Met een geschat jaarsalaris van twintig miljoen zal die klap waarschijnlijk minder hard aankomen.

Diverse Spaanse media melden dat Marcelo echter nog niet klaar is. Hij zou tot 22.00 uur beschikbaar moeten blijven, als door omstandigheden de hoofdmedewerker op het stembureau uitvalt. Dit zou betekenen dat hij niet met de selectie van Real Madrid af kan reizen naar Engeland. De groep van De Koninklijke komt dinsdagochtend bij elkaar en stapt gezamenlijk op het vliegtuig. Marcelo zal de selectie waarschijnlijk achterna reizen. In de heenwedstrijd speelde Marcelo nog 77 minuten mee.

De Champions League-wedstrijd tussen Chelsea en Real Madrid begint woensdagavond om 21.00 uur, er is nog niets beslist tussen de twee topclubs na het 1-1 gelijkspel van een week eerder.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.