Marcelo koopt opnieuw club en wordt baas van Nederlandse spits

Reacties

Marcelo heeft opnieuw een club gekocht. De 33-jarige linksback van Real Madrid was met zijn bedrijf DOZE al grootaandeelhouder van het Braziliaanse Azuriz en dat is hij nu ook van het Portugese CD Mafra.

Marcelo koopt opnieuw club en wordt baas van Nederlandse spits
© Pro Shots

Azuriz is gevestigd in de stad Marmeleiro en speelt in de zogeheten Campeonato Paranaense, het staatskampioenschap van Paraná. CD Mafra komt uit op het tweede niveau van Portugal en staat na vijftien wedstrijden op de achtste plaats. De selectie herbergt één Nederlander: Stevy Okitokandjo. De spits speelde in de jeugd van HFC Haarlem en daarna voor verschillende clubs in België en Portugal.

Marcelo wil Azuriz en Mafra nauw laten samenwerken, zo vertelt hij in een interview met TNT Sports: 'Ons idee is dat Mafra complementair is aan de club die we al hebben, zodat een speler die bij Azuriz is opgeleid door Mafra kan worden overgenomen. Mafra is voor deze spelers dus eigenlijk een etalage in Europa. We denken dat Mafra de connectie kan zijn tussen de Europese en Braziliaanse markt. Veel clubs op het tweede niveau in Europa hebben moeite om de Braziliaanse markt te verkennen en met Mafra en Azuriz hebben wij nu de perfecte link te pakken.'

Het is niet bekend hoeveel Marcelo voor CD Mafra heeft betaald, maar hij zegt wel dat hij geen schulden hoefde over te nemen. 'De club zat organisatorisch en financieel al goed in elkaar. We gaan nu investeren in de infrastructuur.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.