Maradona spreekt geruchten tegen, maar staat wel open voor nieuwe club

Reacties

Diego Armando Maradona heeft gereageerd op de geruchten uit Argentinië dat hij aan de slag zou gaan als coach van Gimnasia La Plata. De club, die na vijf wedstrijden met slechts één punt onderaan de Argentijnse competitie staat, zou zelfs al een akkoord hebben met de legende.

Maradona spreekt geruchten tegen, maar staat wel open voor nieuwe club

Maradona zegt op zijn Instagram dat het een eer zou zijn om coach in Argentinië te worden. Hij verwerpt echter het gerucht dat Gimnasia La Plata hem al een aanbieding heeft gedaan. 'Ik wil graag duidelijk maken dat ik geen aanbod gekregen, en dus ook niet geweigerd, heb van Argentijnse clubs. Ik heb geen officieel contact gehad met welke club dan ook, zoals wordt gezegd.'

Volgens Argentijnse media zou er al een akkoord zijn tussen Maradona en de hekkensluiter van de Argentijnse Primera División. Daar is dus geen sprake van volgens de 58-jarige voetballegende. Maar, zo herhaalt Pluisje nog maar eens: 'Ik ben in goede gezondheid en het zou een eer voor me zijn om trainer te worden van een club uit mijn land. Ik heb altijd van nieuwe uitdagingen gehouden.' Daarmee verwerpt Maradona bovendien nog maar eens de berichten die eerder dit jaar in Argentijnse media verschenen dat hij zou lijden aan de ziekte van Alzheimer.

Maradona zit zonder club sinds zijn vertrek bij het Mexicaanse Dorados, dat onder hem twee seizoenen op rij de play-offs om promotie naar het hoogste niveau speelde. Promotie lukte tot twee keer toe niet en een derde poging kwam er niet. Volgens Maradona's advocaat moest de Argentijn wegens medische redenen een stap terug doen. 'Hij zal zijn tijd besteden aan zijn gezondheid en moet twee operaties ondergaan. Een operatie aan zijn schouder en eentje aan zijn knie. Hij is de Dorados-familie erg dankbaar en we zullen blijven duimen voor de club', zo luidde in juni het statement.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.