Maradona snakt naar adem na evenaring grootste verlies

De Argentijnse bondscoach Diego Maradona voelde de pijn van de nederlaag in Bolivia, dat met de ongekende winst een plaatsje veroverde in de geschiedenisboeken.

Maradona snakt naar adem na evenaring grootste verlies

'Ik heb meegeleden met het Argentijnse volk', zei Maradona, die naar adem snakte na de 6-1 nederlaag. 'Elk doelpunt van Bolivia was een steek in mijn hart.' De coach kon zich na het pak slaag niet verschuilen achter de hoogte van 3660 meter waarop het duel in La Paz werd gespeeld. Pluisje had in oktober nog steun gegeven aan het Boliviaanse verzet tegen een FIFA-maatregel die het spelen op grote hoogte verbood. Dat verbod werd later ingetrokken.

De 6-1 nederlaag was een evenaring van het slechtste resultaat ooit. Ruim vijftig jaar geleden ging Argentinië ook met 6-1 ten onder. Tsjechoslowakije was tijdens het WK van 1958 in Zweden met deze cijfers de Zuid-Amerikanen de baas. Twee keer leden de Argentijnen een nederlaag met een verschil van vijf treffers. Colombia was in 1993 de laatste die dat kunststukje uithaalde (5-0).

Voor Bolivia was het pas de vijfde zege op Argentinië, dat van de 27 ontmoetingen er twintig had gewonnen. Opvallend was dat het gastland alleen in La Paz tot een overwinning op de Albicelestes kwam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen