Maradona krijgt vertrouwen na 'KNVB-achtig' besluit in Argentinië

Reacties

Diego Maradona heeft zijn eind juni aflopende contract als trainer van Gimnasia y Esgrima de la Plata met anderhalf jaar verlengd tot en met 31 december 2021.

Maradona krijgt vertrouwen na 'KNVB-achtig' besluit in Argentinië
© Pro Shots

De wereldkampioen van 1986 werd in september van het afgelopen jaar aangesteld bij de club uit La Plata. Onder zijn leiding verbeterden de prestaties, maar desondanks leek degradatie onvermijdelijk. Gimnasia stond gerekend over de laatste drie seizoenen afgetekend laatste in de stand die bepaalt welke drie clubs degraderen.

Toen sloeg het coronavirus toe. De Argentijnse voetbalbond AFA besloot de competitie te beëindigen en geen degradatie toe te passen, zoals de KNVB dat in Nederland deed.

'Veel mensen zeiden dat de Hand van God weer had toegeslagen', zo refereerde Maradona in gesprek met Argentijnse media aan zijn fameuze handsbal in de WK-kwartfinale van 1986 tegen Engeland. 'Maar nu vraag ik deze Hand van God om de pandemie te beëindigen, zodat mensen weer gelukkig en vrolijk kunnen leven.'

Cynici zouden kunnen zeggen dat Maradona's geslaagde handhavingsmissie een van de grootste successen in zijn trainersloopbaan is. 'Pluisje' hield het nooit heel lang vol bij een club en ook zijn periode als bondscoach van Argentinië werd geen doorslaand succes. Na de veegpartij tegen Duitsland (0-4) in de kwartfinale van het WK 2010 moest Maradona vertrekken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.