Maradona klaagt over spelers en over 'de stoep'

Diego Maradona was alleen blij met de 1-0 overwinning van Argentinië op Colombia. De bondscoach had genoeg om over te mopperen na de benauwde thuiszege.

'Eeehh, … geweldig', aarzelde Maradona nadat hem naar zijn oordeel was gevraagd over de wedstrijd. 'Dit is een grote overwinning, die misschien wel negen punten waard is', vervolgde El Diego cynisch. Even later was Maradona wel oprecht: 'Ik ben blij met de zege, maar niet met de eerste helft.'

'Colombia heeft ons naar achteren gedrukt in de eerste helft. Het was superieur. Wij waren verbaasd. Het was alsof we in Bogota speelden en niet in Buenos Aires. In de kleedkamer was ik woedend over de manier waarop la Selección speelde. We hadden helemaal niets gedaan waarover we de afgelopen week hadden gesproken.'

'Zij veroverden de bal met gemak. Elke fiftyfifty bal was voor de Colombianen. Het leek dat wij niet meededen aan de wedstrijd. Ik zeg niet dat we de tegenstander hebben onderschat, maar het was alsof we niet geconcentreerd waren. En we hadden heel weinig kansen.'

Ten slotte klaagde Maradona nog eens over het veld. 'Het was verschrikkelijk. Messi zei tegen me: Diego, het is onmogelijk de bal te controleren. Ik heb er de hele wedstrijd geen vat op gekregen. Het was geen veld, het was een slechte stoep. En dat heeft iedereen kunnen zien.'