Maradona ergert zich aan slap Argentinië: 'Zelfs Tonga verslaat ons zo'

Reacties

Diego Maradona heeft zich enorm geërgerd aan het spel van Argentinië in het openingsduel van het toernooi om de Copa América. De voormalige bondscoach vindt dat zijn land veel te slap speelt en vreest een confrontatie met de nummer 202 van de wereldranglijst.

Maradona ergert zich aan slap Argentinië: 'Zelfs Tonga verslaat ons zo'

'Zelfs Tonga wint van ons op deze manier', foetert Maradona tegenover het Argentijnse TyC Sports. La Albiceleste begon het toernooi in Brazilië zeer teleurstellend met een kansloze 2-0 nederlaag tegen Colombia. De ploeg van bondscoach Lionel Scaloni heeft nog genoeg kansen om zich te herstellen van die domper, maar Maradona heeft daar geen fiducie in.

Pluisje mist het gif in het elftal. 'Wij hebben met Argentinië ooit de top bereikt door onze mouwen op te stropen, door te schoppen en te slaan', aldus Maradona, die van 2008 tot 2010 bondscoach was van Argentinië. De legende vond het spel tegen Colombia te futloos.

Ondanks de valse start is Argentinië alles behalve kansloos voor een plek in de volgende ronde. De ploeg van Scaloni speelt nog tegen Paraguay en Qatar. Bij twee zeges is Argentinië zeker van de tweede plaats, terwijl ook de derde plaats waarschijnlijk goed is voor een ticket voor de knock-outfase. De twee beste nummers drie (van drie poules) gaan namelijk ook door.

Copa América

Stand Groep B Copa América 2019 Brazil

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Colombia
3
3
0
0
4-0
+4
9
2
Argentinië
3
1
1
1
3-3
0
4
3
Paraguay
3
0
2
1
3-4
-1
2
4
Qatar
3
0
1
2
2-5
-3
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.