Manu García: oogappel van Guardiola en held van Breda

Reacties

Wekelijks kiezen de correspondenten van VI de drie beste spelers van de voorbije Jupiler League-speeldag en wordt op basis van de cijfers het Elftal van de Week samengesteld.

Manu García: oogappel van Guardiola en held van Breda

Onder aanvoering van een excellerende Manu García klopte NAC Jong Ajax en blijven de Bredanaars hopen op play-offs en promotie. De Spaanse Manchester City-huurling imponeerde, kreeg de handen van het publiek op elkaar en is volkomen terecht de beste speler van de week.

Topdrie van de week

Manu García (NAC Breda)             9

De talenten van Manchester City hebben NAC Breda nog niet echt iets extra's geven, maar sinds de winterstop is daar García. Een Spaanse spelverdeler die het niveau van de Jupiler League al lang ontgroeid is. Als vijftienjarige stapte de uit Oviedo afkomstige García over naar Manchester City. Hij is nu net negentien, maakte in een League Cup-wedstrijd al zijn opwachting in het eerste van City en mag Pep Guardiola tot zijn fans rekenen. Een verhuurperiode aan Deportivo Alavés mislukte, maar in Breda toont García aan dat hij een mooie toekomst voor zich heeft.

Joël Thomas (FC Dordrecht)         8,5

De 5-2 zege van het ploeterende FC Dordrecht op aanstaand kampioen VVV-Venlo was een megastunt. Joël Thomas was de grote inspirator bij De Schapenkoppen. De fysiek sterke Frans-Ivoriaanse spits was aanspeelpunt, aanjager en afmaker tegelijk. Thomas is al sinds augustus in Dordrecht, maar echt opgevallen was hij nog niet. Dordrecht is zijn elfde werkgever, de 29-jarige aanvaller was actief in Frankrijk, Duitsland, Schotland, Roemenië, Griekenland, Engeland en Frankrijk. Een globetrotter die is neergestreken aan de Krommedijk. VVV heeft het geweten.

Nick Venema (Jong FC Utrecht)   8

Bij Jong Ajax en Jong PSV snuffelen de jongelingen aan het professionele voetballeven in de Jupiler League. Ook bij Jong FC Utrecht krijgen talenten de kans ervaring op te doen. Nick Venema is zonder meer een belofte voor de toekomst. De aanvaller moet nog achttien worden (in april), maar hij pikt al zijn minuten mee. In februari liet hoofdcoach Erik ten Hag hem als invaller tegen PSV al debuteren in het Utrechtse keurkorps. Bij Jong Utrecht groeit Venema met de week. Tegen Eindhoven was in betrokken bij alle goals. De opvolger van Sébastien Haller zou wel eens uit eigen gelederen kunnen komen.

Bekijk hieronder het Elftal van de Week van de 31ste speelronde in de Jupiler League

De stand in het spelersklassement na speelronde 31
# Speler Team Gemiddelde
1. Abdelhak Nouri Jong Ajax 6,89
2. Johnatan Opoku VVV-Venlo 6,65
3. Tom Overtoom Almere City FC 6,64
4. Frenkie de Jong Jong Ajax 6,55
5. Soufyan Ahannach Almere City FC 6,47
6. Gyliano van Velzen FC Volendam 6,43*
7. Jorn Brondeel NAC Breda 6,35
8. Dario Van den Buijs FC Eindhoven 6,34
9. Tim Coremans FC Dordrecht 6,32
10. Clint Leemans VVV-Venlo 6,31

Spelers moeten minimaal tweederde van het aantal wedstrijden gespeeld hebben.


* Gyliano van Velzen speelt inmiddels voor Roda JC Kerkrade.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.