Mannsverk en Henderson hielpen Gaaei door moeilijke periode heen

Reacties

Ajax-back Anton Gaaei heeft voor het eerst sinds hij vanwege mentale problemen buiten de selectie werd gelaten, gereageerd op een voor hem moeilijke periode. De Deen miste het duel met FC Utrecht omdat hij er volgens trainer John van 't Schip mentaal helemaal doorheen zat.

Mannsverk en Henderson hielpen Gaaei door moeilijke periode heen
© Pro Shots

Gaaei (21) kent net als diverse andere nieuwelingen geen prettige start van zijn tijd in Amsterdam, de van Viborg FF overgekomen verdediger werd al twee keer in de eerste helft naar de kant gehaald na een basisplaats. In de afgebroken topper tegen Feyenoord en onlangs ook tegen AZ. Na die laatste wedstrijd kreeg Gaaei veel online haatreacties en deactiveerde hij zijn social media-accounts. Gaaei vertelt daar bij Ajax TV meer over.

'Ik had nog niets gelezen, maar ik zag dat er veel reacties bij mijn foto's stonden. Toen heb ik besloten om alles weg te halen, omdat ik wist dat het geen leuke berichten zouden zijn. Ik heb alles gedeactiveerd, maar niet permanent verwijderd. Ik wilde gewoon niet negatief beïnvloed worden.' Gaaei had dus even nodig om te herstellen van de mentale dreunen, hij kreeg hulp van teamgenoten.

'Sivert Mannsverk en een paar andere spelers kwamen naar me toe en lieten weten dat ze er voor mij waren. Dat was heel aardig van ze. Vooral met Mannsverk praat ik vaak.' Ook Henderson sprak bemoedigende woorden uit tegenover Gaaei. 'Hij zei dat ik een goede speler ben, maar dat ik mijn zelfvertrouwen terug moet vinden. Het gaat allemaal om zelfvertrouwen en dat is wat ik nu nodig heb. Ik moet blijven lachen en niet opgeven. Ik ben blij dat mensen om mij heen en bij de club mij veel steun bieden.'

Ook Gaaei kan nu even op adem komen, vanwege de interlandperiode speelt Ajax pas over een kleine twee weken zijn eerstvolgende officiële wedstrijd. Op 31 maart wordt er een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle gespeeld. Tijdens het laatste duel van Ajax voor de winterstop, met Sparta Rotterdam (2-2), stond Gaaei de hele wedstrijd binnen de lijnen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.