Mané voorkomt in ultieme slotfase valse start voor zwaar gehavend Senegal

Reacties

Senegal is de strijd om de Afrika Cup maandag gestart met een moeizame zege op Zimbabwe. De verliezend finalist van de editie van 2019 miste veel spelers door positieve coronatesten, maar kon wel beschikken over onder anderen Idrissa Gueye en Sadio Mané. Laatstgenoemde maakte in blessuretijd de winnende goal. 

Mané voorkomt in ultieme slotfase valse start voor zwaar gehavend Senegal
Senegal
Senegal
1 - 0
Zimbabwe
Zimbabwe

Senegal, dat de finale van het Afrika Cup-toernooi in 2019 verloor van Algerije, gold als torenhoge favoriet voor het duel met Zimbabwe in Bafoussam, maar miste wel elf spelers door positieve coronatesten. Zo ontbraken onder anderen eerste keeper Édouard Mendy (Chelsea) en tweede keeper Alfred Gomis (Stade Rennais). Bondscoach Aliou Cissé moest daarom een beroep doen op derde keus Seny Dieng van Queens Park Rangers.

Cissé kon wel 'gewoon' beschikken over sterspelers Mané en Gueye. Zowel de aanvaller van Liverpool als Gueye, middenvelder van Paris Saint-Germain, dook voor rust gevaarlijk op voor het doel van Zimbabwe-keeper Petros Mhari. Bij Mané en Gueye stond het vizier echter niet op scherp.

Senegal creëerde verder bijzonder weinig gevaar en zag Zimbabwe groeien in de wedstrijd. Niet dat de Zimbabwanen heel dreigend werden, maar ze hielden Mané en co steeds meer van het doel van Mhari af. In de slotfase waren The Warriors nog dicht bij een enorme stunt. Uit een corner dook Teenage Hadebe dreigend op voor Dieng, maar de derde keeper van Senegal voorkwam een mogelijke blamage voor De Leeuwen van Teranga.

In de blessuretijd wist Senegal alsnog met veel pijn en moeite de overwinning over de streep te trekken. Een handsbal van Kelvin Madzongwe in de zestienmeter resulteerde in een strafschop. Mané ging achter de bal staan en schoot feilloos binnen. Zo behoedde de Senegalese sterspeler zijn land voor een valse start. De andere wedstrijd in Groep B, tussen Malawi en Guinee, wordt om 17.00 uur afgewerkt.

Afrika Cup

Stand Groep B Afrika Cup 2021 Cameroon

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Senegal
3
1
2
0
1-0
+1
5
2
Guinee
3
1
1
1
2-2
0
4
3
Malawi
3
1
1
1
2-2
0
4
4
Zimbabwe
3
1
0
2
3-4
-1
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.