Mané meldt zich na feestmiddag Liverpool bij Club van 100 in Premier League

Reacties

Sadio Mané is zaterdagmiddag met zijn doelpunt tegen Watford toegetreden tot de Club van 100 in de Premier League. De Senegalees opende de score bij de ruime overwinning van The Reds op het kansloze Watford van Claudio Ranieri.

Mané meldt zich na feestmiddag Liverpool bij Club van 100 in Premier League
Watford
Watford
0 - 5
Liverpool
Liverpool

Mané werd al negen minuten op Vicarage Road weggestuurd door Mohamed Salah en rondde alleen voor doelman Ben Foster bekwaam af. Voor de Senegalees betekende die treffer zijn honderdste in de Premier League, waarin hij sinds 2014 voor Southampton en Liverpool uitkwam.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mané meldt zich bij een groep van 31 spelers die minstens honderd keer het net vonden in de hoogste Engelse afdeling. Daarin bevinden zich ook teamgenoot Salah (104) en onder anderen Robin van Persie (144), Harry Kane (166), Thierry Henry (175), Frank Lampard (177), Sergio Agüero (184), Andy Cole (187), Wayne Rooney (208) en topscorer aller tijden Alan Shearer (260).

Voor Mané is de mijlpaal extra bijzonder omdat hij geen enkel doelpunt vanaf elf meter maakte. Hij is de derde speler in de geschiedenis van de Premier League die zonder penalty's tot minstens honderd goals is gekomen. Emile Heskey (109) en Les Ferdinand (149) gingen hem voor. Mané is na Salah en Drogba de derde Afrikaanse speler in de Club van 100.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.