Mané helpt Senegal op weg langs rood aanlopend Kaapverdië

Reacties

Kaapverdië is dinsdag uitgeschakeld in de strijd om de Afrika Cup. Senegal was in de achtste finale te sterk. Twee rode kaarten bleken fataal voor De Blauwe Haaien.

Mané helpt Senegal op weg langs rood aanlopend Kaapverdië
© Pro Shots
Senegal
Senegal
2 - 0
Kaapverdië
Kaapverdië

Voor het eerste Afrika Cup-duel na de tragische gebeurtenissen in Yaoundé werd door beide teams stilgestaan bij de acht doden die maandag te betreuren waren bij de problemen voor de wedstrijd Kameroen-De Comoren. De Afrikaanse bond heeft naar aanleiding van het drama het Olembe Stadium geschrapt als plaats van handeling van de kwartfinale van zondag. De halve finale en de finale worden er wel gespeeld.

Senegal mag nog hoop koesteren daar te spelen. De ploeg van bondcoach Aliou Cissé schaarde zich dinsdag voor de kwartfinale. Het ging ten koste van Kaapverdië, dat het uiteindelijk met negen man niet kon bolwerken.

In de 21ste minuut moest Patrick Andrade zijn charge op de benen van Pape Gueye bekopen met een rode kaart. In de 57ste minuut moest ook Vózinha de kleedkamer voortijdig opzoeken. De doelman was groggy na een botsing met Sadio Mané en werd daarna op advies van de VAR ook nog eens op rood getrakteerd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zes minuten later was er de volgende tegenvaller voor De Blauwe Haaien. Sadio Mané schoot knap raak, maar moest vervolgens het ingezette feestje staken vanwege de twijfels van de VAR. Scheidsrechter Lahlou Benbraham zag op de beelden geen reden om de treffer af te keuren, zodat Senegal het feestje kon vieren.

Dat feestje kon na negentig minuten worden voortgezet met de zekerheid over een plaats bij de laatste acht. In de extra tijd maakte Bamba Dieng met de 2-0 een einde aan de onzekerheid, al was het vanwege het uitvallen van Mané wel een feestje met een zorg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.