Mané en Salah zetten Anfield in vuur en vlam in topper

Reacties

Liverpool heeft zondag laten zien goed om te kunnen gaan met de mentale druk in de Engelse titelstrijd. Op eigen veld rekende het, mede dankzij een briljant doelpunt van Mohamed Salah, af met Chelsea.

Mané en Salah zetten Anfield in vuur en vlam in topper
Liverpool
Liverpool
2 - 0
Chelsea
Chelsea

Liverpool leefde wat bevreesd toe naar het duel van zondag: The Reds wonnen in de Premier League geen van hun laatste zes ontmoetingen met Chelsea op Anfield. Veel fans dachten de voorbije week logischerwijs ook terug aan 27 april 2014, toen hun club op titelkoers lag en zich - mede door de fameuze glijpartij van Steven Gerrard - verslikte in Chelsea.

Datzelfde Chelsea vormde ook nu weer een belangrijke horde op weg naar eventueel succes voor Liverpool in de Premier League. In de wetenschap dat Manchester City eerder op de dag al won, wisten Jürgen Klopp en zijn spelers dat zelf winnen een absolute must was om überhaupt aansluiting te houden bij de concurrent.

In de openingsfase op Anfield nam Liverpool direct het heft in handen. De eerste mogelijkheid was voor Salah, die een voorzet van Sadio Mané uit de lucht plukte maar daarbij recht op Kepa Arrizabalaga schoot. De keeper pareerde zijn inzet en zat er even later ook tussen toen Naby Keïta een voorzet van links afleverde.

Ook Mané kreeg een mogelijkheid, maar na uitstekend voorbereidend werk van Roberto Firmino en Salah schoot hij naast. Chelsea zette er niet heel veel tegenover: het beste dat de bezoekers voor rust lieten zien was een snelle counter, die eindigde met een schot van Willian naast het doel.

Vuurwerk
Het echte vuurwerk bleef bewaard voor de tweede helft. Die was pas zes minuten oud toen Chelsea de bal achterin niet weg kreeg en Jordan Henderson voorgaf richting de tweede paal. Daar stond Mané klaar om raak te koppen (1-0). Anfield haalde opgelucht adem en stond amper twee minuten later massaal op de banken.

Virgil van Dijk vond vanaf eigen helft Salah met een uitstekende pass, waarna de Egyptenaar naar binnen trok en met links verwoestend uithaalde richting de verre hoek. Zijn schot sloeg als een granaat in achter Kepa en deed een orkaan losbarsten op de tribune.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De twee snelle goals vroegen om een tegenreactie van Chelsea en die kwam er ook. Trainer Maurizio Sarri was begonnen met Gonzalo Higuaín en Olivier Giroud op de bank en Eden Hazard centraal voorin, maar bracht na de 2-0 snel Higuaín in om voorin meer slagkracht te creëren. Chelsea kreeg direct twee forse mogelijkheden, maar Hazard rondde die allebei niet af.

Liverpool hield stand en herpakte zich in het laatste kwart van de wedstrijd. Georginio Wijnaldum mocht Keïta aflossen en speelde een klein halfuur mee tijdens de heroïsche zege. Liverpool gaf in het slot weinig meer weg en heroverde zo de koppositie op Manchester City: Klopp en zijn ploeg leiden de titeldans met twee punten méér dan City, dat nog een wedstrijd tegoed heeft.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.