Manders nu alweer weg als Eredivisie-baas

Reacties

Mattijs Manders vertrekt na een jaar als directeur van de Eredivisie CV. In voormalig Feyenoord-directeur Jan de Jong is er al een (tijdelijke) opvolger gevonden.

Manders nu alweer weg als Eredivisie-baas

Manders kiest ervoor om een aanbod van NAC Breda te accepteren. Bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie wordt hij algemeen directeur. Na het afscheid van Luuc Eisenga was die functie vacant. 'Na een jaar bij de Eredivisie CV heb ik besloten weer aan de slag te gaan bij een heel mooie club', geeft Manders uitleg over zijn stap.

Manders, die eerder werkte bij ADO Den Haag, ziet zichzelf meer bij een club dan bij een overkoepelende organisatie als de Eredivisie CV. 'Ik voel mij meer thuis bij de dynamiek van een club met supporters, spelers, sponsoren, bestuurders, gemeente en zo verder. Dat is een boeiend speelveld waarin ik beter op mijn plaats ben en met in deze tijd nog eens extra grote uitdagingen.'

De Jong zal de taken voor een jaar gaan waarnemen. De gewezen directeur van Feyenoord, waar hij na zijn carrière in omroepland in 2017 twee jaar werkte, staat voor de uitdaging de ECV door deze crisis hen te loodsen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.