Mancunian Wes Brown scheurt kniebanden

Manchester United zal het maanden zonder Wes Brown moeten stellen. De 23-jarige verdediger scheurde in het slotduel met Everton (1-2 winst) zijn linker kniebanden en is tot in het volgende seizoen uitgeschakeld.

Mancunian Wes Brown scheurt kniebanden

Brown verdraaide op Goodison Park zijn linkerknie en moest zwaar geblesseerd het veld worden afgedragen. Dinsdagmiddag kwam echter pas de ware aard en de ernst van de blessure aan het licht.

'Wes Brown heeft de voorste kruisbanden van zijn linkerknie gescheurd', laat Manchester United op haar officiële website weten. 'Wes zal binnenkort worden geopereerd. Het zal tot in het volgende seizoen duren voor hij weer fit is.'

Voor Brown is het niet de eerste keer dat hij zwaar geblesseerd raakt. De verdediger, die in 1998 als achttienjarige zijn debuut voor de Mancunians maakte en een jaar later voor het eerst voor Engeland uitkwam, moest het gehele seizoen 1999/2000 ook al missen vanwege een ernstige knieblessure.

Daarbij bleef het niet. In december 2001 raakte hij opnieuw uit de roulatie vanwege een knieblessure. Vervolgens was het de beurt aan zijn enkel: een blessure aan dat gewricht hield hem aan het begin van 2002 maanden aan de kant.

Het seizoen 2002/03 eindigde voor Wes Brown dus zoals het begon: met blessureleed. Want in augustus van het vorig jaar brak hij in het Champions League-duel met Zalaegerszegi zijn enkel.

Bekijk hier al onze video's