Mancini rekent op Eredivisie-flop: 'Hij heeft alles en is een complete spits'

Reacties

Gianluca Scamacca staat er goed op bij Roberto Mancini. De spits maakte in september zijn debuut voor de nationale ploeg en de bondscoach gaat ervan uit dat hij nog vaker gebruik gaat maken van de opgeleefde Scamacca.

Mancini rekent op Eredivisie-flop: 'Hij heeft alles en is een complete spits'
© Pro Shots

'Scamacca heeft alles om een complete spits te worden', aldus Mancini in een interview met La Gazzetta dello Sport. 'Hij scoort op alle manieren. Hij is een complete spits. We hebben tijdens het laatste trainingskamp veel met elkaar gesproken en ik heb hem verteld waar we zijn kwaliteiten voor kunnen inzetten.'

De 22-jarige Scamacca speelde aan het begin van zijn carrière voor onder meer PSV, maar brak niet door in Eindhoven. Later kwam de lange aanvaller uit voor onder meer PEC Zwolle en Genoa en dit seizoen is Scamacca aardig op schot voor Sassuolo. In negentien wedstrijden maakte hij zes doelpunten. Juventus zou een van de clubs zijn met interesse in Scamacca.

Een andere optie voor de voorhoede zou João Pedro kunnen zijn. De 29-jarige spits werd geboren in Brazilië, maar kan (in theorie) ook uitkomen voor I Azzurri. 'We hebben hem niet gevraagd om Italiaan te worden. Hij heeft een Italiaans meisje getrouwd, dus hij heeft de dubbele nationaliteit.' João Pedro speelt sinds medio 2014 voor Cagliari. Dit seizoen trof hij negen keer doel in negentien wedstrijden.

Mancini erkent dat João Pedro 'geweldige kwaliteiten' heeft: 'Maar hij moet een oproep verdienen met goed spel. Ik heb hem nog niet gesproken en weet ook niet of de bond hem gebeld heeft. We zullen zien wie er in maart beschikbaar is.' De FIGC is volgens Italiaanse media bezig om het papierwerk in orde te krijgen zodat João Pedro, Roger Ibañez (AS Roma) en Luiz Felipe (Lazio) voor Italië kunnen spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.