'Juventus zet vol in op komst van Eredivisie-flop Scamacca'

Reacties

Juventus wil de winterse transfermarkt gebruiken om een nieuwe spits binnen te halen en zou weleens bij een voor Nederlandse voetbalvolgers oude bekende kunnen uitkomen. La Gazzetta dello Sport heeft begrepen dat alle pijlen worden gericht op Gianluca Scamacca van Sassuolo.

'Juventus zet vol in op komst van Eredivisie-flop Scamacca'
© Pro Shots

Scamacca verruilde al op jonge leeftijd de jeugdopleiding van AS Roma voor die van PSV, maar slaagde er niet in om het eerste elftal te halen. Hij kwam wel tot drie duels voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Kort na zijn laatste wedstrijd in het beloftenteam, waarin Scamacca een rode kaart pakte tegen FC Emmen, keerde hij terug naar zijn vaderland.

Sassuolo verhuurde Scamacca vier keer, onder meer aan PEC Zwolle. Ook bij zijn tweede poging in Nederland wist de boomlange aanvaller geen potten te breken. Vorig seizoen deed Scamacca het wel goed bij Genoa en dit seizoen is hij dan eindelijk basisspeler voor Sassuolo, waarvoor hij in dit voetbaljaar tot dusver zes keer scoorde. In september debuteerde hij in de Italiaanse ploeg.

De 22-jarige Scamacca wordt al een tijdje genoemd als mogelijke versterking voor Juventus. De Italiaanse recordkampioen wilde echter ook andere opties bestuderen en dacht aan spelers als Anthony Martial, Pierre-Emerick Aubameyang, Alexander Isak en Mauro Icardi. Volgens La Gazzetta dello Sport is nu echter geconcludeerd dat Scamacca de beste keuze zou zijn.

Sassuolo vraagt naar verluidt veertig miljoen euro voor Scamacca, maar Juventus hoopt op een soortgelijke deal als afgelopen zomer werd gesloten voor Manuel Locatelli. De middenvelder wordt voor twee jaar gehuurd van Sassuolo; hierna moet Juventus een transfersom van minstens 25 miljoen euro (dit bedrag kan door bonussen nog met 12,5 miljoen euro oplopen) betalen. De Oude Dame mag deze transfersom in drie jaar aflossen.

Op VI PRO gaven we onlangs al aandacht aan Gianluca Scamacca:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.