Mancini: 'Ongelooflijk dat we deze wedstrijd verliezen'

Roberto Mancini gaf enkele weken geleden al aan dat hij de titelstrijd had opgegeven, maar na de 3-1 nederlaag bij Tottenham Hotspur is het kampioenschap helemaal uit zicht voor Manchester City. De Italiaanse manager begrijpt niet hoe zijn ploeg heeft verloren.

'Het is ongelooflijk dat we deze wedstrijd verliezen, aangezien we bijna tachtig minuten alles onder controle hebben', reageerde Mancini na de wedstrijd. 'We hebben genoeg kansen gehad om de tweede goal te maken. Maar als je het niet afmaakt, kan het verkeerd aflopen.'

En dat gebeurde, want in een tijdbestek van nog geen zeven minuten draaide Tottenham een 1-0 achterstand om in een 3-1 voorsprong. Manchester United kan daardoor maandag kampioen worden tijdens het thuisduel met Aston Villa. De ploeg van manager Alex Ferguson heeft nu dertien punten voorsprong op de nummer twee en kan bij een zege niet meer achterhaald worden.

'De strijd om het kampioenschap was drie of vier weken geleden al beslist. Manchester United verdient het om de landstitel te winnen', aldus Mancini. Ondanks de nederlaag komt de tweede plaats van Manchester City niet meer in gevaar, terwijl Mancini's ploeg nog kans maakt het seizoen te eindigen met een prijs. Op 11 mei is Wigan Athletic de tegenstander in de finale van de strijd om de FA Cup.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.