Mancini over Kompany: 'Vincent weet dat hij fout was'

Roberto Mancini doet er alles aan om een conflict met zijn aanvoerder Vincent Kompany in de kiem te smoren. De Belgische verdediger is niet blij met enkele recente ontwikkelingen bij de - zo goed als zeker - uittredende kampioen van Engeland.

Mancini over Kompany: 'Vincent weet dat hij fout was'

Kompany maakte vorige week tijdens de interlandbreak na weken uit de roulatie te zijn geweest zijn rentree tegen Macedonië. Die terugkeer stuitte Mancini tegen de borst. Hij achtte het roekeloos handelen van de Belgische bond om een speler na zo'n lange afwezigheid weer in de basis op te stellen.

Zaterdag ontstond er opnieuw frictie tussen Kompany en zijn Italiaanse coach. Kompany blonk uit tegen Newcastle United (4-0), maakte de 3-0, maar kon zijn wissel niet appreciëren. Bij het verlaten van het veld snauwde hij Mancini iets toe om hem vervolgens te negeren.

In de Belgische media duiken inmiddels steeds meer berichten op over de onvrede. Kompany zou boos zijn omdat hem door Mancini een Italiaanse kinesist is opgedrongen. De razendsnelle stappen die hij in zijn herstelperiode bij de nationale ploeg maakte, bevestigde de mening van de verdediger over de onnodig lange revalidatie bij zijn club.

Mancini ging na het duel met Newcastle in op het gedrag van Kompany. Hij ontkende dat er een probleem was en wilde er verder niet te veel woorden aan vuil maken. 'Neen, waarom zou ik? Vinnie weet dat zijn gedrag niet goed was. Ik was tevreden over Kompany, want hij speelde een goede wedstrijd. Hij had geen problemen.'

Kompany wilde eveneens niet ingaan op het voorval en richtte zich op het voetbal. 'We moeten op deze weg doorgaan en de FA Cup proberen te winnen.' Of dit de laatste confrontatie is geweest tussen de onder vuur liggende coach en zijn sterverdediger is evenwel de vraag.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen