Manchester United wijst bod op Maguire af

Reacties

Harry Maguire is niet langer de aanvoerder van Manchester United en lijkt deze zomer te mogen vertrekken bij de Engelse recordkampioen. Maar: daar moet wel het juiste bedrag tegenover staan. Een bod van West Ham United op de duurste verdediger aller tijden is afgewezen, zo melden verschillende betrouwbare Engelse media.

Manchester United wijst bod op Maguire af
© Pro Shots

West Ham meldde zich op Old Trafford met een bod van twintig miljoen pond, omgerekend ruim 23 miljoen euro. Vier jaar geleden betaalde Manchester United zelf nog het recordbedrag van 88 miljoen euro aan Leicester City. Dat de club bij een verkoop verlies zal gaan lijden op Maguire, dat weet het zelf ook wel, maar dit verschil vinden ze op Old Trafford wel heel erg groot.

Of West Ham zijn bod gaat verhogen, valt nog te bezien. David Moyes ziet de dertigjarige Maguire graag komen, maar het is onduidelijk hoe de Engels international zelf over een overstap denkt. Bovendien is het maar de vraag of West Ham aan de salariseisen van Maguire kan voldoen.

Maguire begon het eerste seizoen onder Erik ten Hag nog als basisspeler, maar belandde al na twee competitiewedstrijden (die allebei pijnlijk verloren gingen) op de bank. Uiteindelijk deed de mandekker in zestien duels in de Premier League mee: acht keer als basisspeler en acht keer als invaller. In de Europa League verscheen Maguire slechts drie keer aan de aftrap.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.