Man United maakt De Gea grootverdiener met langdurig topcontract

Reacties

David de Gea heeft met Manchester United overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De 28-jarige Spanjaard tekende voor meerdere seizoenen bij, nadat zijn vorige verbintenis in de zomer van 2020 zou aflopen.

Man United maakt De Gea grootverdiener met langdurig topcontract

Volgens Engelse media gaat de doelman op weekbasis ruim 350.000 euro verdienen, waarmee hij in de buurt komt van grootverdiener Paul Pogba. De Gea ligt nu tot medio 2023 vast, waarbij de club bovendien een optie voor nóg een extra jaar heeft bedongen.

De Gea staat al sinds 2011 onder contract bij Manchester United. De Spanjaard leek in 2015 op weg naar Real Madrid, maar een overgang ketste destijds op het laatste moment af. In de seizoenen 2012/13, 2014/15, 2015/16, 2016/17 en 2017/18 veroverde De Gea een plaatsje in het Elftal van het Jaar in de Premier League. Met de club won hij de Premier League, de FA Cup, de Europa League en het Community Shield.

Op de clubsite toont De Gea zich trots op zijn nieuwe contract. 'Het is een voorrecht om hier al acht jaar te mogen spelen, dus de kans om mijn loopbaan hier voort te zetten is oprecht een eer. Nu er duidelijkheid is over mijn toekomst, is met dit team presteren zoals ik denk dat we kunnen. We moeten weer prijzenpakken. Ik heb namelijk het gevoel dat ik bij deze club nog veel meer kan bereiken.'

Ook manager Ole Gunnar Solskjaer is zeer content. 'Ik ben dolblij dat David zijn toekomst aan de club heeft verbonden. Hij heeft de laatste jaren laten zien dat hij de beste keeper ter wereld is, bovendien is hij een belangrijk onderdeel van de plannen die deze club weer moeten terugbrengen naar het niveau waar het hoort. We kijken ernaar uit om die ambities in de komende jaren samen waar te gaan maken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.