Manchester United laat Chong vlieguren maken in de Bundesliga

Reacties

Werder Bremen heeft Tahith Chong aan zijn selectie toegevoegd. De Nederlandse aanvaller wordt voor het aankomende seizoen gehuurd van Manchester United, dat Chong graag ervaring wil laten opdoen op het hoogste niveau. Werder biedt hem die kans in de Duitse Bundesliga.

Manchester United laat Chong vlieguren maken in de Bundesliga
© Pro Shots

De twintigjarige Chong verlengde in maart van dit jaar nog zijn aflopende contract bij United en ligt nu tot medio 2022 vast op Old Trafford. Bovendien heeft United de mogelijkheid om hier nog een jaartje aan vast te plakken.

Ole Gunnar Solskjaer deed afgelopen seizoen in twaalf wedstrijden een beroep op de aanvaller, maar een basisplaats zit er (mede door de moordende concurrentie voorin) nog niet in. In het shirt van Werder mag Chong nu gaan proberen om daarnaartoe te groeien.

'Ik ben gek gebeld door clubs die Tahith wilden huren, maar hij wilde alleen naar Bremen. Hij heeft een heel goed gevoel bij de trainer dus de keuze was snel gemaakt. Hij denkt zich bij Werder het beste te kunnen ontwikkelen', aldus zaakwaarnemer Erkan Alkan.

Werder, dat in het afgelopen seizoen via promotie-/degradatiewedstrijden in de Bundesliga bleef, speelt met de komst van Chong alvast in op een naderend vertrek van Milot Rashica. De voormalig Vitessenaar staat voor een stap hogerop: vermoedelijk gaat hij naar RB Leipzig. Chong heeft voorafgaand aan zijn overstap contact gezocht met Davy Klaassen, die sinds 2018 speelt voor Werder.

Spelersprofiel

T. Chong


Geboortedatum:
4 december 1999
Leeftijd:
24
Geboorteplaats:
Willemstad
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
Luton Town
Nationaal team:
Netherlands Under 23
Bekijk hier al onze video's
Meer T. Chong
Meer over T. Chong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.