Manchester United laat Chong na zes jaar definitief gaan

Reacties

Tahith Chong is niet langer speler van Manchester United. De 22-jarige vleugelspeler heeft een vijfjarig contract ondertekend bij Birmingham City, de club waar hij vorig seizoen al op huurbasis voor uitkwam.

Manchester United laat Chong na zes jaar definitief gaan
© Pro Shots

Chong werd als zestienjarige jongen door The Red Devils weggeplukt uit de jeugdopleiding van Feyenoord. Zijn doorbraak op Old Trafford volgde echter nooit: in totaal kwam hij tot zestien optredens in het shirt van de Engelse grootmacht. De meeste vlieguren maakte hij op huurbasis bij Werder Bremen, Club Brugge en als laatste dus Birmingham City, en als jeugdinternational. Chong doorliep de elftallen tot en met Jong Oranje, maar tot een uitnodiging voor de hoofdmacht kwam het nog niet.

The Blues hebben de concurrentieslag om zijn krabbel gewonnen van West Bromwich Albion. Waar eerst sprake leek te zijn van opnieuw een uitleenbeurt, blijkt nu dat Erik ten Hag er geen heil in zag om hem nog langer binnenboord te houden. Dit naar aanleiding van de voorbereiding, waarin Chong weinig indruk zou hebben gemaakt. Bij zijn nieuwe club komt hij een oud-ploeggenoot van United tegen: Hannibal Mejbri maakte afgelopen weekend dezelfde overstap, zij het op huurbasis.

Versterking is meer dan welkom op St. Andrew's: Birmingham City beleeft een slechte competitiestart. De ploeg staat na zeven speelronden in de degradatiezone van het Championship, en enkel Preston North End scoorde minder vaak dan Birmingham, dat in het seizoen 2010/11 voor het laatst actief was in de Premier League. Ondanks de degradatie dat jaar was er nog wel wat te juichen voor de aanhangers: onder manager Alex McLeish wonnen ze de League Cup.

Garner
Eerder op Deadline Day nam United al afscheid van James Garner. De 21-jarige middenvelder trok naar Everton, dat ruim tien miljoen euro over had voor de Engelsman. Garner speelde vorig seizoen op huurbasis bij Nottingham Forest en kwam in totaal tot zeven optredens in de hoofdmacht van United.

Spelersprofiel

T. Chong


Geboortedatum:
4 december 1999
Leeftijd:
24
Geboorteplaats:
Willemstad
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
Luton Town
Nationaal team:
Netherlands Under 23
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.