'Manchester United gaat optie in contract Martial niet lichten'

Reacties

Aan het tijdperk van Anthony Martial (28) bij Manchester United lijkt na negen jaar een einde te komen. Volgens The Athletic wordt de optie in zijn contract niet gelicht.

'Manchester United gaat optie in contract Martial niet lichten'
© Pro Shots

Martial behoort inmiddels tot het meubilair op Old Trafford. Louis van Gaal haalde hem in 2015 binnen voor het totaalbedrag van zestig miljoen euro. De Fransman heeft zeker zijn waarde gehad voor Manchester United, maar kende ook periodes van verval, waardoor hij nooit echt een onomstreden status af wist te dwingen.

Ook dit seizoen vallen de prestaties van Martial tegen. Hij staat na dertien wedstrijden in de Premier League op slechts één doelpunt, al zijn ook andere spelers debet aan de slechte resultaten van Manchester United. In het contract van Martial staat een optie om zijn in 2024 lopende contract met één jaar te verlengen, maar volgens The Athletic heeft de club geen intentie die te lichten. Manchester United is bereid hem aankomende zomer transfervrij te laten vertrekken, tenzij er in de aankomende transferperiode al biedingen binnenkomen.

Martial wisselde zoals gezegd hoge pieken af met diepe dalen. Hij beleefde in het seizoen 2019/20 zijn topseizoen door in de Premier League zeventien goals te maken en zes assists af te leveren. Het niveau van dat seizoen haalde Martial niet meer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.