Manchester United frustreert tandeloos Liverpool in titelrace

Manchester United en Liverpool hebben elkaar zondag in evenwicht gehouden. De thuisploeg trok zich ver terug en deelde The Reds daarmee een gevoelige tik uit in de Engelse titelstrijd.

Manchester United
0 - 0
Liverpool
Liverpool

Ole Gunnar Solskjaer koos tegen Liverpool voor Scott McTominay op het middenveld als vervanger van Nemanja Matic en de intenties van de thuisploeg werden al snel duidelijk. Het plan van Solskjaer ging wel flink op de schop door blessures. Achtereenvolgens Ander Herrera, Juan Mata én Jesse Lingard vielen nog voor rust uit met blessures. Aan de andere kant moest Liverpool de aangeslagen Roberto Firmino al na een half uur vervangen door Daniel Sturridge.

Het kwam het tempo van de wedstrijd niet ten goede. Er werd in Engeland de hele week vol verwachting uitgekeken naar de kraker tussen de twee rivalen, maar het spektakel bleef uit. Liverpool had erg veel balbezit op Old Trafford, maar kwam in negentig minuten tijd maar tot één schot op doel, via Sturridge. Achterin hield Alisson Becker zijn ploeg op de been met onder meer een uitstekende redding op Lingard.

Beide ploegen brachten uiteindelijk te weinig om tot scoren te komen. United blijft daardoor ongeslagen onder Solskjaer in de Premier League. Voor Liverpool betekent het de derde remise in de laatste vier competitieduels. De voorsprong op concurrent Manchester City slinkt zo tot één punt.

'Opvallend gedrag van aanvoerder Henderson na wissel bij Liverpool'
Arsenal
Arsenal
2 - 0
Southampton
Southampton

Arsenal heeft ten volste geprofiteerd van het puntenverlies van Manchester United. The Gunners waren van begin af aan te sterk voor Southampton en namen na zes minuten de leiding. Alex Iwobi gaf de bal voor op Henrikh Mkhitaryan en de inzet van de Armeniër werd door Alexandre Lacazette verlengd in het doel: 1-0.

In de zeventiende minuut was het alweer raak. Na slordig uitverdedigen van de bezoekers kwam de bal in de voeten van Iwobi, die opnieuw voorgaf op Mkhitaryan. Die scoorde nu wel zelf: 2-0. Arsenal trok de zege vervolgens zonder al te veel problemen over de streep en keert daardoor terug in de topvier.