Manchester City zit bijzonder dun in zijn verdedigers

Het sterrenensemble van Manchester City moet zondag de ambities richting de Champions League levend houden in een thuisduel met Sunderland. De ploeg van Roberto Mancini heeft echter te kampen met een groot aantal afwezigen in de defensie.

Manchester City zit bijzonder dun in zijn verdedigers

Jérôme Boateng (links op de foto) liep bij een training van de Duitse nationale ploeg een knieblessure op die hem voorlopig aan de kant houdt. Micah Richards (rechts op de foto) moest in de wedstrijd van Jong Engeland tegen Jong Denemarken naar de kant met een hamstringblessure. In overleg met de medische staf is besloten er alles aan te doen hem tijdig klaar te stomen voor zondag. De club plaatste al een zuurstoftent in het huis van de verdediger.

Daarnaast kan de club niet beschikken over Kolo Touré die voorlopig moet toekijken na een positieve dopingtest. Pablo Zabeleta is op pad met de Argentijnse ploeg en keert pas kort voor het weekend terug in Manchester. De jonge verdedigers Dedryck Boyata en Wabara Reece maken daarom een grote kans te spelen tegen Sunderland. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's