Manchester City wint bij Fulham en passeert Liverpool

Roberto Mancini blijft met Manchester City in de race voor een plek in de voorronde van de Champions League. De ploeg wist het lastige uitduel met Fulham met 2-1 te winnen.

Man City begon uitstekend aan de wedstrijd en leidde na 36 minuten al met 2-0. Op aangeven van Craig Bellamy opende Roque Santa Cruz in de zevende minuut de score en Carlos Alberto Tévez maakte daar een half uur later 0-2 van, opnieuw op aangeven van Bellamy.

In de tweede helft kwam Fulham terug in de wedstrijd doordat scheidsrechter Lee Probert een handsbal van Gareth Barry bestrafte met een strafschop, die door Danny Murphy werd benut. Stefano Okaka kreeg daarna nog een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar hij schoot hard naast.

Manchester City stijgt door de overwinning op Fulham en de nederlaag van Liverpool bij Manchester United naar de vijfde plaats in de Premier League. De achterstand op Tottenham Hotspur bedraagt twee punten, maar de club uit Londen speelde een wedstrijd meer dan Man City.