Tottenham behoudt vierde plaats dankzij Kranjcar

Niko Kranjcar heeft Tottenham Hotspur drie punten bezorgd in het uitduel met Stoke City. Aston Villa leed in eigen huis duur puntenverlies tegen Wolverhampton Wanderers.

Stoke City-Tottenham Hotspur 1-2De wedstrijd tussen Stoke City en Tottenham Hotspur brandde pas echt los in de tweede helft. Eidur Gudjohnsen, die al voor rust de geblesseerde Roman Pavlyuchenko verving, zette de bezoekers twintig seconden na de hervatting op 0-1 na voorbereidend werk van Peter Crouch. En nog geen drie minuten later leek de overwinning een feit, toen Dean Whitehead zijn tweede gele kaart ontving en van het veld werd gestuurd.

Na ruim een uur werd een overtreding van Benoît Assou-Ekotto op Dave Kitson bestraft met een strafschop, die door Matthew Etherington werd binnengeschoten. Assou-Ekotto maakte zijn fout echter goed in de 77ste minuut. De linksback uit Kameroen kwam mee op en gaf de voorzet waaruit Kranjcar de 1-2 produceerde Ook Crouch was belangrijk bij deze treffer door met een overstapje verwarring te stichten.

Aston Villa-Wolverhampton Wanderers 2-2Aston Villa kwam in eigen huis goed weg met een puntendeling tegen Wolverhampton Wanderers. Tot de 82ste minuut leidden de bezoekers, maar John Carew schoot de 2-2 binnen. De spits uit Noorwegen stond echter buitenspel, net als bij de 1-0 die hij in de zestiende minuut maakte.

Sunderland-Birmingham City 3-1Darren Bent was opnieuw erg belangrijk aan de kant van Sunderland. De spits, die afgelopen zomer overkwam van Tottenham Hotspur, maakte in het thuisduel met Birmingham City zijn negentiende en twintigste treffer van het seizoen. Cameron Jerome (Birmingham) en Frazier Campbell (Sunderland) bepaalden de eindstand uiteindelijk op 3-1.

Everton-Bolton Wanderers 2-0Na de rode kaart voor voormalig AZ-verdediger Grétar Steinsson in de 71ste minuut lukte het Everton de thuiswedstrijd tegen Bolton Wanderers in zijn voordeel te beslissen. Mikel Arteta schoot een vrije trap binnen en kort voor tijd maakte Steven Pienaar er 2-0 van, na goed voorbereidend werk van Leon Osman.