Manchester City schrijft historie en slaat gapend gat met de concurrentie

Manchester City heeft een gapend gat geslagen met de concurrentie. Bij Manchester United zullen ze gehoopt hebben dat de voorsprong beperkt zou blijven tot zeven punten met de lastige uitwedstrijd van City tegen Everton als inhaalwedstrijd, maar niets was minder waar. The Citizens wonnen weer.

Everton
Everton
1 - 3
Manchester City

Manchester City won al elf Premier League-wedstrijden op rij en in alle competities zelfs zestien wedstrijden op rij. Daardoor was de voorsprong in de Premier League inmiddels opgelopen tot zeven punten op zowel nummer twee Manchester United als nummer drie Leicester City. En dat terwijl de ploeg van Pep Guardiola nog een wedstrijd tegoed had: de uitwedstrijd tegen Everton.

Toch konden ook The Toffees de ontketende machine van Guardiola niet stoppen. De 0-1 van Guardiola's goudhaantje Phil Foden na 32 minuten werd na vijf minuten meteen teniet gedaan door Richarlison, maar in de tweede helft toonde Manchester City zich oppermachtig en liep het uit naar een 1-3 zege.

Het was eerst Riyad Mahrez die er na 63 minuten 1-2 van maakte door de bal op prachtige wijze binnen te schieten via de binnenkant van de paal. Dertien minuten voor tijd gooide Bernardo Silva de wedstrijd definitief in het slot met de derde City-goal. Voor Mahrez was het zijn vierde Premier League-goal op Goodison Park. Tegen geen enkele tegenstander scoorde hij zo vaak op vreemde bodem.

Door de 1-3 zege heeft Manchester City nu álle wedstrijden in 2021 gewonnen. Daarmee heeft de koploper van de Premier League historie geschreven. Er is nog nooit een club geweest die de eerste tien wedstrijden van een kalenderjaar allemaal wist te winnen. Maar belangrijker nog: de voorsprong op de Premier League-concurrenten telt inmiddels dubbele cijfers: tien punten.