Manchester City op halve kracht naar kwartfinales Champions League

Reacties

Manchester City meldt zich in de kwartfinales van de Champions League. Net als in de heenwedstrijd eindigde ook de return in een 3-1 overwinning. FC Kopenhagen ligt er dus uit. 

Manchester City op halve kracht naar kwartfinales Champions League
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
3 - 1
FC Kopenhagen
FC Kopenhagen

Manchester City had drie weken geleden in Kopenhagen al een voorschot genomen op de volgende ronde door met 1-3 te winnen en kon de klus thuis simpel klaren. Desondanks koos manager Pep Guardiola voornamelijk voor basisspelers en dacht hij niet te lichtzinnig over de return in Manchester.

Toch wist Manchester City het tweeluik al in de beginfase te beslissen. Manuel Akanji scoorde al snel uit een corner van Julian Álvarez, en daardoor voltrok zich een ideaal scenario voor Manchester City. Bij de 2-0 kregen de Engelsen hulp van doelman Kamil Grabara. De Poolse keeper liet een bal van Álvarez door zijn vingers glippen en daardoor was het over en sluiten voor Kopenhagen, dat in de groepsfase zoveel indruk maakte door een poule met Manchester United, Bayern München en Galatasaray te overleven.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was voor het publiek geen twijfel meer wie er naar de kwartfinales zou gaan. Hoewel de aansluitingstreffer van Mohamed Elyounoussi nog iets van houvast bood, bleef het echte geloof op een ommekeer afwezig, omdat Kopenhagen er nog steeds drie moest maken. Voor rust maakte Erling Haaland overtuigend de derde City-goal.

Voor een ploeg die op het randje balanceerde, speelde Kopenhagen in de tweede helft goed voetbal. De Denen waren dapper en speelden zich bij vlagen door de defensie van Manchester City. Daar kwamen ook twee kansen uit, maar die werden allebei gemist.

Op vrijdag 15 maart zal er in Nyon geloot worden voor de kwartfinales van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.