Manchester City-Liverpool ditmaal een topper zonder Goddelijk tintje

Reacties

Een wedstrijd als Manchester City – Liverpool kan uiteraard niet geruisloos voorbijgaan, zo'n affiche laat het hart van de voetballiefhebber sneller kloppen. Maar hoe anders is de situatie van beide topteams in vergelijking met anderhalf jaar geleden? Over blessureleed, een heleboel tegengoals en de verdwenen Goddelijke allure.

Manchester City-Liverpool ditmaal een topper zonder Goddelijk tintje
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
1 - 1
Liverpool
Liverpool

Het lijkt weer bijzonder ver achter ons te liggen, maar nog geen anderhalf jaar geleden eindigde een gigantisch spannende titanenstrijd in de Premier League met één punt verschil. Man City en Liverpool declasseerden in het seizoen 2018/19 elke tegenstander in de Engelse competitie en eindigden allebei bijna op honderd punten. Man City trok dat seizoen aan het langste eind, met 98 bij elkaar gevoetbalde punten. De ploeg van manager Pep Guardiola scoorde 95 keer en incasseerde slechts 23 treffers. Ook Liverpool kon imponerende cijfers overleggen.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Dat onaantastbare, Goddelijke tintje ontbreekt dit seizoen bij beide teams. Liverpool staat na zeven wedstrijden weliswaar bovenaan in Engeland, maar kreeg in de openingsfase van het seizoen al bijna meer treffers tegen dan in het volledige seizoen waar we het net over hadden. The Reds werden door Aston Villa vernederd (7-2) en hielden in Engeland nog maar één keer de nul in de eerste zeven duels.

Voor Man City moeten we ver naar onderen op de ranglijst. De club staat op een tiende plek, achter teams als Southampton, Wolverhampton Wanderers en Aston Villa. In zes duels werd maar drie keer gewonnen. Man City is één van de negen clubs in de Premier League met minder dan tien gemaakte doelpunten in de eerste wedstrijden. Een schrale troost is dat stadgenoot Manchester United zowaar nog slechter presteert, maar dat is slechts een heel kleine pleister op een gapende wond.

Een realistische blik vertelt ons echter dat er nog geen man overboord is voor Man City en Guardiola. Er worden nog een heleboel wedstrijden afgewerkt dit seizoen en zoals gezegd presteert ook Liverpool niet top. Wint Man City komende zondag in deze topwedstrijd, wordt het verschil met koploper Liverpool slechts twee punten en dan hebben The Citizens nog een inhaalwedstrijd tegen Aston Villa tegoed.

De generale repetities werkten Man City en Liverpool in ieder geval zonder problemen af. In de Champions League won Liverpool in de groep met onder meer Ajax zeer simpel van Atalanta Bergamo (0-5) en Man City had weinig te duchten van Olympiakos Piraeus (3-0). Gabriel Jesus was in de slotfase een van de doelpuntenmakers. De spits lijkt precies op tijd weer fit te zijn voor de komende topwedstrijd.

Waar Liverpool het moet stellen zonder spelers als Virgil van Dijk, Fabinho en Thiago Alcántara had Guardiola de laatste tijd een spitsenprobleem. Jesus speelde al sinds 21 september niet meer mee, terwijl ook Sergio Agüero de laatste weken toe moest kijken. Zelfs voor een kapitaalkrachtige club als Man City wordt het lastig als de eerste twee spitsen geblesseerd afhaken.

Al met al blijft Man City - Liverpool een absolute topper in de Premier League, waarin er weer veel op het spel staat voor beide clubs. Want hoe slecht de start van het seizoen ook was, dit wordt allemaal vergeten door de fans als aan het einde van het voetbaljaar Liverpool-rood of Manchester-lichtblauw kleurt.

Alles over City-Liverpool: 'Plan B met Jota en Thiago plus een kijkje in Peps brein'
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.