Manchester City heeft nog drie verdedigers over

Sinds Sjeik Mansour Manchester City opkocht haalde de club voor een astronomisch bedrag aan nieuwe spelers. Voor de wedstrijd tegen Chelsea van aanstaande zaterdag kan coach Roberto Mancini echter slechts beschikken over drie fitte verdedigers.

Manchester City heeft nog drie verdedigers over

Door blessures ontbreken Jerôme Boateng, Wayne Bridge, Aleksandar Kolarov, Joleon Lescott en Micah Richards. Alleen Vincent Kompany, Kolo Touré en Pablo Zabaleta zijn fitgenoeg om zaterdag de strijd aan te gaan met de koploper in de Premier League.

'We hebben grote problemen', beaamt Mancini die woensdag zijn ploeg uitgeschakeld zag worden door West Bromwich Albion (2-1) in de League Cup. 'Ik hoop dat Richards tijdig kan herstellen van zijn hamstringblessure. Anders weet ik echt niet wie ik moet opstellen als linksback.'

De Italiaanse oefenmeester heeft minder moeite met de eliminatie in de League Cup. 'Zaterdag is belangrijker, de FA Cup is belangrijker en de Europa League is belangrijker', zegt Mancini, daarmee aangevend dat de strijd om de tweede Engelse beker niet erg hoog wordt ingeschat.

Bekijk hier al onze video's