Manchester City bevestigt vertrek van peperdure bankzitter

Reacties

West Ham United heeft de komst van Kalvin Phillips afgerond. De middenvelder wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Manchester City, waar hij nauwelijks aan spelen toekwam, en gaat in de ploeg van David Moyes proberen om zijn oude vorm terug te vinden. Bij West Ham wordt hij een concurrent voor Edson Álvarez.

Manchester City bevestigt vertrek van peperdure bankzitter
© Pro Shots

De overstap van Phillips (28) was donderdag al aangekondigd door City-coach Pep Guardiola, die tijdens een praatje met de pers zijn excuses aanbood aan de middenvelder voor het gebrek aan kansen in zijn ploeg. 'Hopelijk krijgt hij bij West Ham de minuten die hij verdient en die ik hem niet heb kunnen geven', zei Guardiola over de peperdure bankzitter.

City nam Phillips anderhalf jaar geleden voor zo'n vijftig miljoen euro over van Leeds United. De 31-voudig Engels international kwam tot dusver echter niet verder dan 31 wedstrijden voor City. Meestal ging het dan ook nog eens om minimale invalbeurten.

Ondanks zijn rol als reserve bleef Gareth Southgate Phillips steeds oproepen voor de Engelse nationale ploeg. De bondscoach ziet in de middenvelder een belangrijke kracht voor zijn elftal. Met het EK in aantocht zal Southgate blij zijn dat Phillips nu weer wat ritme kan gaan opdoen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.