Man van de Wedstrijd: Kimmich, wat goed is komt snel

Reacties

Na ieder EK-duel wijst VI een Man van de Wedstrijd aan. Bij het duel Noord-Ierland - Duitsland (0-1) was dat Joshua Kimmich.

Man van de Wedstrijd: Kimmich, wat goed is komt snel

Hij is pas 21 jaar en werd afgelopen seizoen slechts mondjesmaat ingezet door Pep Guardiola bij Bayern München. Van de 34 Bundesliga-duels mocht Joshua Kimmich vijftien keer in de basis beginnen. Dat was ook niet zo verwonderlijk. Bayern München had in de zomer van 2015 dan wel ruim acht miljoen euro neergelegd om hem los te weken bij VfB Stuttgart, maar de dan pas twintigjarige Kimmich had op dat moment alleen nog maar ervaring opgedaan in de Tweede Bundesliga bij RB Leipzig.

Maar wat goed is komt blijkbaar snel. Hoewel Kimmich in München meestal in de as speelde, besloot Joachim Löw te kiezen voor het jonge talent als rechtsback. Vanwege zijn enorme voetbaltechnische kwaliteiten was de inschatting dat Kimmich daar ook wel uit de voeten zou kunnen.

Dat kwam allemaal uit. Vanaf het eerste fluitsignaal koos Kimmich altijd diep positie op de flank en fungeerde meer als buitenspeler dan als back. En hij creëerde zo ook de ene na de andere kans. Na acht minuten speelde hij Mesut Özil vrij, die vervolgens Thomas Müller alleen voor de keeper zette. Daarna was hij zelf dicht bij een treffer, maar lobde hij de bal alleen voor keeper Michael McGovern naast. Kimmich was daarna betrokken bij opgelegde kansen voor Müller, Götze en Gómez (2x).  

Die Mannschaft kreeg tegen Noord-Ierland twaalf opgelegde kansen en bij zes was Kimmich direct betrokken. Voor een rechtsback is dat een ongelooflijk hoog aantal.

Statistieken Joshua Kimmich
Goals 0
Assists 0
Passes 67
Succespercentage passes 87%
Kansen gecreëerd 4
Dribbels 4
Succespercentage dribbels 75%
Duels 16
Succespercentage duels 56%
Intercepties 0
DE CIJFERS
NOORD-IERLAND DUITSLAND
Michael McGovern 7,5 Manuel Neuer 6,5
Aaron Hughes 6 Joshua Kimmich 8
Gareth McAuley 5,5 Jérôme Boateng 6,5
Graig Cathcart 6 76. Benedikt Höwedes -
Jonny Evans 6,5 Mats Hummels 7
Jamie Ward 6 Jonas Hector 7
70. Josh Magennis - Sami Khedira 7
Corry Evans 5,5 69. Bastian Schweinsteiger -
84. Nial McGinn - Toni Kroos 7
Steven Davis 6 Mesut Özil 8
Oliver Norwood 6,5 Thomas Müller 8
Stuart Dallas 6 Mario Götze 6,5
Conor Washington 5 55. André Schürrle 6
59. Kyle Lafferty - Mario Gómez 7,5
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.