Man Utd-uitblinker Rashford maakt horrorstart Henderson goed

Reacties

Manchester United heeft donderdag goede zaken gedaan in de Premier League door te winnen bij hekkensluiter Sheffield United. Heel even leek de ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer het lastig te krijgen na een blunder van keeper Dean Henderson, maar Marcus Rashford en Anthony Martial zorgden voor herstel.

Man Utd-uitblinker Rashford maakt horrorstart Henderson goed
© Pro Shots
Sheffield United
Sheffield United
2 - 3
Manchester United
Manchester United

Man United en manager Solskjaer kregen de afgelopen weken veel kritiek, mede doordat een ticket voor de knock-outfase van de Champions League uit handen werd gegeven. In de Premier League zijn de verschillen echter klein en op basis van verliespunten stond United er niet eens zo slecht voor. Om dat zo te houden moest er wel gewonnen worden van het nog altijd zegeloze Sheffield en heel even mocht de thuisploeg dromen van een stunt.

Henderson
Dat had Man United dan vooral aan zichzelf te wijten, want aan de 1-0 van David McGoldrick ging een enorme ketser van doelman Henderson vooraf. Het was een nachtmerriescenario voor de keeper van Man United, die vorig seizoen nog op huurbasis in Sheffield speelde. Henderson, die weer eens de voorkeur kreeg boven David de Gea, treuzelde in de opbouw en verspeelde de bal aan Oliver Burke, die met kunst- en vliegwerk McGoldrick bereikte en hem de score zag openen.

© Pro Shots

Het was een vroege tik voor de bezoekers, waar Donny van de Beek op de bank begon, maar zeker niet een genadeklap. Er was nog genoeg tijd om de achterstand goed te maken en dat gebeurde ook. Een hoofdrol was er voor Marcus Rashford, die eerder op de avond werd onderscheiden met de FIFA Foundation Award voor zijn maatschappelijke inspanningen.

Op het veld zou nog veel moois volgen tegen Sheffield, te beginnen met de gelijkmaker na 26 minuten. Victor Lindelöf gaf een dieptepass door de lucht. De aanname van Rashford was subliem en de afronding mocht er ook zijn. Sheffield-doelman Aaron Ramsdale had geen antwoord op de inzet van de aanvaller. De voorsprong voor United liet niet lang op zich wachten. Paul Pogba gaf de bal op aangeven van Bruno Fernandes in een keer mee richting het strafschopgebied. De defensie van Sheffield verkeek zich erop en ook Ramsdale kwam te laat. Anthony Martial pikte de bal op, omspeelde de doelman en schoot raak: 1-2.

Prachtaanval
Bijna meteen kreeg Rashford het voor elkaar om de voorsprong uit te breiden, maar Ramsdale lag deze keer wel in de weg bij een inzet van de aanvaller van Man United. Dat lukte hem na rust niet nog een keer na een uitstekende aanval van de gasten. Na een pirouette van Pogba werd Mason Greenwood gevloerd, maar de scheidsrechter gaf voordeel. Rashford pikte op en kreeg de bal via Fernandes en Martial weer terug om vervolgens koeltjes af te ronden voor 1-3. Een prachtige aanval, maar het ingrijpen van Ramsdale was simpelweg ontoereikend.

Nadat Van de Beek met nog elf minuten op de klok mocht invallen voor Fernandes, werd het nog even spannend om Bramall Lane. McGoldrick maakte er namelijk 2-3 van, zij het met wat geluk. Lindelöf kopte de bal uit een corner namelijk tegen de aanvaller van Sheffield aan, waarna de bal in het doel verdween. United moest daardoor nog even aanzetten in de extra tijd en ook Henderson toonde deze keer zijn waarde met een redding op een schot van Lys Mousset. De bezoekers trokken de zege zo over de streep.

Man United stijgt door de overwinning naar de zesde plek in de Premier League en op basis van het aantal verliespunten doet alleen koploper Liverpool het beter. Ten opzichte van de concurrentie heeft de ploeg van Solskjaer nog een wedstrijd tegoed. Nummer twee Tottenham Hotspur, dat woensdag verloor van Liverpool, heeft maar twee punten meer.

Aston Villa
Aston Villa
0 - 0
Burnley
Burnley

Aston Villa en Burnley kwamen eerder op de avond niet tot scoren op Villa Park. De beste kansen waren verreweg voor Anwar El Ghazi en zijn ploeg. Onder anderen Bertrand Traoré, Ahmed Elmohamady, Ollie Watkins, Jack Grealish en El Ghazi zelf slaagden er niet in om te scoren. Burnley, waar Erik Pieters in de extra tijd nog inviel, sprokkelde zo een punt in de strijd tegen degradatie.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
6
West Ham United
38
19
8
11
62-47
+15
65
7
Tottenham Hotspur
38
18
8
12
68-45
+23
62
8
Arsenal
38
18
7
13
55-39
+16
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Sheffield United
Meer over Sheffield United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.