Man Utd ontsnapt in spektakel, Sunderland verrast City

De veerkracht van Manchester United bleek doorslaggevend tegen het dappere Newcastle United. Manchester City zag de achterstand oplopen en voelt Chelsea nadrukkelijk in de nek hijgen.

Manchester United – Newcastle United 4-3Scheidsrechter Mike Dean was woensdag het mikpunt voor Manchester United, dat zich tekort voelde gedaan door een arbitrale beslissing in de 29ste minuut. Dean keurde aanvankelijk de 2-1 van Newcastle United (eigen doelpunt Jonny Evans) af vanwege buitenspel, maar kwam daarop na overleg met zijn assistenten terug.

Manchester United moest daardoor opnieuw in de achtervolging nadat eerder Evans de vroege treffer van Newcastle United van James Perch ongedaan had gemaakt. De ploeg van manager Sir Alex Ferguson slaagde na rust in die opzet. Patrice Evra zette na 59 minuten de 2-2 op het scorebord.

Newcastle United, dat begon met Vurnon Anita en Tim Krul in de basis, zette tien minuten later de wedstrijd op Old Trafford opnieuw op z’n kop. Papiss Cissé dwong Manchester United weer tot een inhaalrace, die dankzij Robin van Persie succesvol werd. De Oranje-international passeerde in de 71ste minuut Krul.

Ondanks een keur aan kansen voor beide ploegen leek het spektakelstuk zonder winnaar te eindigen. Maar in de laatste minuut werd de veerkracht van Manchester United beloond in de vorm van de winnende treffer van Javier Hernández.

Sunderland – Manchester City 1-0Manchester City zag de achterstand op koploper Manchester United oplopen tot zeven punten. Want waar de rivaal op Old Trafford won van Newcastle United, gingen The Citizens met 1-0 onderuit bij Sunderland. Adam Johnson deed zijn oude club de das om met zijn winnende treffer in de 53ste minuut.

Manchester City deed in aanvallend opzicht ook van zich spreken, maar Simon Mignolet bleek een te grote sta-in-de-weg voor de regerend kampioen. De Belgische doelman hield Yaya Touré, David Silva, Sergio Agüero en Edin Dzeko af van de gelijkmaker.

Norwich City- Chelsea 0-1Chelsea heeft met een nipte uitoverwinning geprofiteerd van de misstap van Manchester City, dat de voordelige marge op de Londense achtervolger heeft zien slinken tot vier punten. Juan Mata maakte met een fraaie treffer het verschil tegen Norwich City, dat er niet in slaagde Chelsea-doelman Petr Cech op de knieën te krijgen en zo een nederlaag op eigen veld niet kon voorkomen. Bij Chelsea maakte voormalig Feyenoorder Nathan Aké in blessuretijd zijn debuut voor Chelsea.

Overige uitslagen:Everton – Wigan Athletic 2-1Reading – Swansea City 0-0Fulham – Southampton 1-1Queens Park Rangers – West Bromwich Albion 1-2

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.