Man Utd met veroordeelde Maguire in gesprek over aanvoerdersband

Reacties

Manchester United wacht met het nemen van een beslissing over de aanvoerdersrol van Harry Maguire, die dinsdag door een Griekse rechtbank werd veroordeeld voor meerdere strafbare feiten. De Engelse club wil eerst in gesprek gaan met de verdediger, voordat er een knoop wordt doorgehakt.

Man Utd met veroordeelde Maguire in gesprek over aanvoerdersband
© Pro Shots

De 27-jarige Maguire raakte eind vorige week betrokken bij een vechtpartij op het Griekse eiland Mykonos. Hij werd opgepakt, waarna de Griekse rechtbank dinsdag oordeelde dat hij schuldig is aan zware mishandeling, poging tot omkoping, geweld tegen politieagenten én belediging van ambtenaren in functie. Dat betekent echter niet dat Maguire de cel in moet. De celstraf van 21 maanden en 10 dagen is omgezet in een voorwaardelijke straf.

Bondscoach Gareth Southgate greep direct na het nieuws in en verwijderde Maguire uit zijn selectie voor de Nations League-wedstrijden tegen IJsland en Denemarken. Dit lijkt misschien op een straf, maar volgens Sky Sports heeft Southgate dit in overleg met Maguire gedaan, om de duurste verdediger aller tijden even uit de wind te houden.

Maguire wacht nu een ontmoeting met verschillende bestuursleden van United, om te praten over zijn aanvoerdersrol binnen de club. Volgens Sky Sports heeft de Engelse recordkampioen niet de intentie om de band af te pakken van de mandekker, maar het valt niet uit te sluiten dat Maguire zelf wat meer naar de achtergrond wil verhuizen en de band zelf inlevert. United steunt Maguire in ieder geval en wacht de gesprekken met de international af.

Maguire maakte vorig jaar voor bijna 88 miljoen euro de overstap van Leicester City naar United en speelt daar zo'n beetje alles. Maguire is de man met de meeste speelminuten in het afgelopen seizoen. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.