Maguire schuldig bevonden aan zware mishandeling en poging tot omkoping

Reacties

Harry Maguire is dinsdag door de rechtbank in Griekenland schuldig bevonden aan meerdere strafbare feiten, nadat hij vorige week betrokken raakte bij een vechtpartij. De aanvoerder van Manchester United en international van Engeland hoeft evenwel niet de cel in.

Maguire schuldig bevonden aan zware mishandeling en poging tot omkoping
© Pro Shots

Een paar dagen geleden werd bekend dat Maguire in de cel zat. Volgens Griekse media raakten hij en zijn vrienden in de nacht van donderdag op vrijdag op het eiland Mykonos in gevecht met een andere groep mensen uit Engeland, waarna de politie werd gealarmeerd. Drie personen uit een van de twee groepen zouden zich vervolgens verbaal en fysiek tegen de agenten hebben gekeerd, waarna die drie personen (onder wie dus Maguire) zouden zijn opgepakt en werden meegenomen naar het bureau.

Eerder op de dinsdag kreeg Maguire nog wel een opsteker: bondscoach Gareth Southgate nam hem 'gewoon' op in zijn selectie voor de Nations League-duels van Engeland met IJsland en Denemarken. Ook sprak de keuzeheer zijn steun uit voor Maguire: Southgate liet weten dat het verhaal van Maguire anders was dan wat er in de media was verschenen en dat hij de verdediger steunt.

Nu is Maguire - die zelf zou hebben gezegd dat hij reageerde omdat zijn zus met een voorwerp in haar arm werd gestoken en hijzelf allerlei verschrikkelijke verwensingen naar zijn hoofd geslingerd kreeg - toch schuldig bevonden. De rechtbank heeft geoordeeld dat zware mishandeling, poging tot omkoping, geweld tegen politie-agenten én belediging van ambtenaren in functie allemaal bewezen zijn.

Dat betekent echter niet dat Maguire de cel in moet. Hoewel hij is veroordeeld tot een celstraf van 21 maanden en 10 dagen, wordt die omgezet in een voorwaardelijke straf. Dit mede omdat het zijn eerste veroordeling is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.