Man Utd jaagt op João Félix: Atlético denkt aan speciale oplossing

Reacties

João Félix hoopt Atlético Madrid in januari te verlaten. Volgens meerdere Spaanse bronnen heeft de 23-jarige Portugees zijn onvrede binnen de club kenbaar gemaakt. Bij Atlético wordt gedacht aan een huurperiode als oplossing.

Man Utd jaagt op João Félix: Atlético denkt aan speciale oplossing
© Pro Shots

Félix maakte tijdens het WK met individuele acties en zijn creativiteit indruk. Zijn talent is bij Atlético in de eerste maanden van het seizoen juist vaak ondergesneeuwd. De aanvaller die in 2019 voor meer dan 125 miljoen euro werd gekocht, zakte zelfs in de hiërarchie. Trainer Diego Simeone liet hem vanaf begin oktober in La Liga geen enkele keer in de basis starten.

AS meldt dat er bij de clubleiding het besef is dat er een oplossing moet worden gevonden. Atlético verlangt minstens honderd miljoen euro voor de aanvaller, maar dat bedrag is voor weinig clubs betaalbaar. Daarom zet de club in op een huurperiode tot het einde van het seizoen. De hurende club moet het volledige salaris van Félix overnemen en een vergoeding van negen miljoen euro betalen. Atlético wil zo de optie openhouden dat de voormalige sterspeler van Benfica volgende zomer een frisse start kan maken in Madrid. Simeone is namelijk mogelijk aan zijn laatste seizoen bij de huidige nummer vijf van Spanje bezig.

Volgens AS hebben Manchester United en Arsenal de beste papieren om Félix over te nemen. Bij United is een aanvallende versterking meer dan welkom. Manager Erik ten Hag heeft een optie minder voorin nu het contract van Cristiano Ronaldo ontbonden is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.