Man moet boeten voor racisme tegen Rashford, Saka en Sancho

Reacties

Een Engelse fan die racistische opmerkingen op social media plaatste na de uitschakeling van zijn land op het EK heeft een voorwaardelijke celstraf gekregen. In zijn bericht refereerde hij aan Marcus Rashford, Bukayo Saka en Jadon Sancho.

Man moet boeten voor racisme tegen Rashford, Saka en Sancho
© Pro Shots

Na hun missers in de penaltyserie tegen Italië in de finale maakten diverse Engelse fans racistische opmerkingen over het drietal op social media, waaronder de 43-jarige Scott McCluskey. '​Unlucky England. Sack them three monkeys', plaatste hij op Facebook.​​​​​​

Het Engelse persbureau AP meldt dat de rechter McCluskey heeft bestraft met een voorwaardelijke celstraf van veertien weken, die hij moet uitzitten als hij in de komende anderhalf jaar nogmaals in de fout gaat. De man uit Runcorn, een plaatsje aan de rivier Mersey, moet sowieso dertig dagen besteden aan een rehabilitatieprogramma over racisme en diversiteit. Ook moet hij veertig weken lang elk weekend een enkelband om.

Districtrechter Nicholas Sanders zei dat uitspraken als die van McCluskey 'het vermogen hebben om niet alleen individuen zoals drie voetballers te beschadigen maar ook de samenleving in zijn geheel'. Omdat de man geen strafblad had, spijt betuigde en het programma gaat volgen, krijgt hij de kans van de rechter om een daadwerkelijke celstraf te ontlopen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer B. Saka
Meer over B. Saka
Meer M. Rashford
Meer over M. Rashford
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.