Man City wint met overtuiging, Chelsea weer onderuit

Manchester City blijft koploper in de Premier League na een meer dan verdiende 2-0 zege op Bolton Wanderers. Chelsea blijft zwalken en verloor met 1-0 het uitduel met West Bromwich Albion. Royston Drenthe scoorde voor Everton en Michel Vorm hield namens Swansea City voor de tiende keer dit seizoen zijn doel schoon.

Manchester City - Bolton Wanderers 2-0Vanaf het eerste fluitsignaal maakte Manchester City duidelijk dat het van plan was de leidende positie in de Premier League te behouden. Opponent Bolton Wanderers werd bij de keel gegrepen en ver teruggedrongen op eigen helft. Slechts Ryo Myaichi ontsnapte een enkele keer namens de bezoekers maar trof geen doel. Mede door een gebrek aan steun van zijn kwaliteitsarme ploeggenoten.

Ondanks het overwicht en een karrenvracht aan kansen duurde het nog 23 minuten voor de eerste treffer viel. Gaël Clichy haalde uit en doordat zijn pegel het hoofd raakte van Grétar Steinsson was Bolton-doelman Adam Bogdan kansloos. De Hongaarse keeper leek voor het overige schier onpasseerbaar.

Met name Mario Balotelli kreeg enkele uitstekende kansen om aan zijn seizoentotaal te werken maar vond telkens een prima Bogdan op zijn pad. Pas twintig minuten voor tijd maakte de recalcitrante Italiaanse aanvaller zijn doelpunt. Het was een eenvoudige intikker na een prachtige actie van Adam Johnson die drie Bolton-verdedigers tot figuranten degradeerde en Bogdan met een slimmigheidje te grazen nam.

Zonder zich verder in te spannen, bleven The Citizens in het vervolg overeind en behielden door de zege de leidende positie, in de Engelse competitie, in handen. Bolton blijft in acuut degradatiegevaar.

West Bromwich Albion - Chelsea 1-0Chelsea trof in West Brom een prima spelende tegenstander en de zwalkende ploeg van André Villas-Boas, die zwaar onder vuur ligt, had het daar erg moeilijk mee. Daniel Sturridge was evenzogoed in de eerste helft namens de Londenaren het dichts bij een treffer maar de jonge aanvaller mikte uit een kansrijke positie voorlangs.

Chelsea speelde zeker niet zijn slechtste wedstrijd van het seizoen en kreeg in de tweede helft nog wel wat kansen. Maar zeer matig verdedigen van Chelsea zorgde voor de zoveelste tik voor de Londenaren. Een hoekschop werd door Petr Cech nog wel uit zijn doelmond gestompt maar de bal belandde terug in het strafschopgebied. Terwijl de verdedigers toekeken, en te apathisch waren om in te grijpen, kon Gareth McAuley van dichtbij binnen tikken.

Het slotoffensief van Chelsea ontbeerde daadkracht en slechts Frank Lampard, die weer eens een basisplaats had, was echt kansrijk. Zijn volley vloog echter naast. Chelsea blijft vijfde en kan Newcastle United, dat zondag Sunderland op bezoek krijgt, in punten naast zich krijgen. West Bromwich staat stevig in de middenmoot na de winst.

Queens Park Rangers - Everton 1-1Na een half uur spelen bracht Royston Drenthe met een fraai afstandsschot, waar met een stuitje vlak voor QPR-doelman Paddy Kenny de angel in zat, Everton op een voorsprong. Kort daarop maakte Bobby Zamora echter koppend gelijk. Het in degradatienood verkerende Queens Park Rangers ging daarna vol voor de zege maar tot frustratie van de Londenaren stond de paal de winnende treffer voor zowel Adel Taarabt als Akos Buzsaky in de weg.

Wigan Athletic - Swansea City 0-2Michel Vorm was weer inzetbaar voor Swansea, na een buikvirus, en dat was goed nieuws voor Swansea. Voor de tiende keer hield de Nederlandse keeper zijn doel schoon en zag zijn ploeg de volle winst pakken door treffers van Gylfi Sigurdsson. De IJslandse international trof twee keer doel met imposante, waarvan een uit een vrije trap, schoten van afstand. Het tandeloze Wigan kon daar niets tegenover zetten. Ook niet toen de ploeg, het laatste half uur, met een man meer speelde na rood voor Swansea-speler Nathan Dyer.

Overige uitslagenBlackburn Rovers - Aston Villa 1-1Stoke City - Norwich City 1-0 Foto: VI Images